L’últim Mankell, Carrère, Baricco, King, Reverte i Montero, a la rentrée literària

  • Es publicaran memòries de Springsteen, Cruyff, Le Carré i Forsyth

VilaWeb
Redacció
28.08.2016 - 11:53

Es publicaran memòries de Springsteen, Cruyff, Le Carré i Forsyth

BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

La rentrée literària d’aquesta tardor tindrà nombroses novetats editorials com l’última obra escrita pel suec Henning Mankell, a més de les noves propostes d’Alessandro Baricco, Emmanuel Carrère, Stephen King, Javier Reverte, Ildefonso Falcones, Rosa Montero, J.K.Rowlling i el seu esperat Harry Potter i les memòries de Bruce Springsteen, Johan Cruyff, John le Carré i Frederick Forsyth.

Serà destacat el llançament el 28 de setembre a Salamandra en castellà i Empúries en català de ‘Harry Potter i el llegat maleït’, text íntegre de l’obra teatral del mateix nom basada en una idea original de J.K. Rowling, Jack Thorne i John Tiffany.

A Planeta, la tardor passarà per ‘El Círculo del Alba’, de Luisa Ferro –una mirada a Madrid com la de ‘L’Ombra del Vent’, de Carlos Ruiz Zafón sobre Barcelona–; la història de Mata Hari ‘L’espia’, de Paulo Coelho (en català amb Columna); la romàntica ‘Noches de tercipelo’, de Carol Petit; el fenomen juvenil ‘Landon. Tot per tu’, d’Anna Todd (en català amb Columna); la saga familiar ‘Tierra sin hombres’, d’Inma Chacón, i els 44 anys d’investigació ovni ‘Sólo para tus ojos’, de J. J. Benítez.

A Tusquets Editors, el curs començarà amb ‘Patria’, de Fernando Aramburu, sobre els últims 30 anys de la vida al País Basc; a més del llançament de la novel·la inèdita de Hening Mankell acabada poc abans de la seva mort ‘Botas de lluvia suecas’; el retorn de l’autora de Brokeback Mountain Annie Prolux amb ‘El bosque infinito’, i la singular ‘La caza del carnero salvaje’, d’Haruki Murakami.

Seix Barral apostarà pel xinès Yu Hua i la seva novel·la ‘Gritos en la llovizna’ publicada el 1992; la sorpresa de la literatura xilena Paulina Flores amb ‘Vergüenza’; el Gran Premi de la Novel·la Francesa 2015, l’algerià Boualem Sansal, amb ‘2084. La fi del món’ (en català amb Edicions 62); el National Book Critics Circle Award 2015 Ta-Nehisi Coates amb ‘Entre el món i jo’ (en català amb Empúries); la francesa Anna Gavalda, amb ‘Una vida millor’ (en català amb Edicions 62); el japonès Premi Nobel de Literatura Kenzaburo Oé i ‘La bella Annabel Lee’, i el napolità Erri de Luca amb l’antologia ‘Sólo ida. Poesía completa’.

El segell Literatura Random House arrencarà amb el Premi Goncourt 2015, Mathias Énard, i el seu ‘Brúixola’ (en català amb Empúries); les memòries de Bruce Springsteen ‘Born to run’; la reedició de ‘La broma infinita’, de David Foster Wallace; la història de segones oportunitats ‘Nosotros en la noche’, de Kent Haruf, i el conte de fades modern ‘Acuario’, de David Vann.

Alfaguara acollirà el retorn de Rosa Montero amb la intriga sobre sexe ‘La carne’; l’esdeveniment editorial ‘Fiebre al amanecer’, de Péter Gárdos; l’últim José María Merino, ‘Musa dècima’; la guanyadora del Premi Booker, ‘G.’, de John Berger; el thriller ‘Rey de Picas’, de Joyce Carol Oates, i el llançament internacional ’33 revoluciones’, del nét del Che Canek Sánchez Guevara, a més de recopilar en castellà l’obra dramàtica del Premi Nobel portuguès José Saramago a ‘¿Qué haré con este libro?’.

Plaça&Janés tindrà el que té d’últim Stephen King, la continuació de ‘Mr.Mercedes’ amb el trio protagonista ‘Quien pierde paga’; la narració de viatges ‘New York, New York’, de Javier Reverte; el fenomen de xarxes socials Enfermera Saturada amb ‘Las uvis de la ira’; l’autobiografia de Frederick Forsyth, titulada ‘El intruso’; el thriller legalista ‘Un abogado rebelde’, de John Grisham; la romàntica ‘Siempre amigos’, de Danielle Steel, i la nova lliurament de ‘Yo fui a EGB 4’, de Jorge Díaz i Javier Ikaz.

Anagrama començarà el curs amb la novel·la d’iniciació ‘Les noies’, de la debutant Emma Cline — els drets de traducció de la qual s’han venut a 35 països–; el relat sobre assumpció de la sexualitat ‘El amor del revés’, de Luisgé Martín; la història ‘Chicos y chicas’, de Soledad Puértolas; la mirada femenina ‘La Triomphante’, de Teresa Cremisi; així com ‘La mujer joven’, d’Alessandro Baricco i ‘Bravura’, d’Emmanuel Carrère, i ‘El gigante enterrado’, de Kazuo Ishiguro, així com els contes de Raymond Carver i Roald Dahl.

Grijalbo publicarà ‘Els hereus de la Terra’, d’Ildefonso Falcones, continuació de ‘L’església del mar’; així com la guia espiritual ‘¿Tiene futuro Dios?’, de Deepak Chopra; les vivències d’un avi solitari ‘El despertar del corazón’, de François d’Epenoux, i la trilogia eròtica ‘El affaire Stark’, de J. Kenner.

Espasa portarà als lectors espanyols la ficció sobre el diable ‘El demonólogo’, d’Andrew Pyper, i la història de la vida de John le Carré en la seva faceta com a espia ‘Volar en cercles’, que estarà en català amb Edicions 62.

Destino tindrà la novetat de Clara Sánchez, ‘Quan arriba la llum’ –continuació de ‘El que amaga el teu nom’ (en català amb Columna); així com el triangle amorós ‘La casa del reloj’, d’Álvaro Pombo; la història d’amistat ‘Los buenos amigos’, d’Use Lahoz; la història basada en fets reals en plena Guerra Freda; ‘El enigma Turing’, de David Lagercrantz, i el drama rural ‘El cabronero’, de Carlos Soto Femenía, a més de la traducció de ‘No tot és perfecte a Hawái’, de Màrius Serra.

LLETRES CATALANES

‘Tot el que va succeïr a Cardós’ –també amb Tusquets en castellà–, de Ramon Solsona iniciarà el curs a Proa; seguit de la novel·la històrica ‘Argelagues’, de Gemma Ruiz; el poemari ‘Filtracions’, d’Àlex Susanna, després de cinc anys de silenci; la terrorífica ‘La nit contra tu’, de Ferran Sáez Mateu, i la biografia del mecenes Joan B. Cendrós ‘El cavaller Floïd’, de Genís Sinca.

Columna abordarà el començament del curs amb el best-seller ‘Calendar Girl’, d’Audrey Carlan (en castellà amb Planeta); les memòries de Johan Cruyff ’14. L’autobiografia’; la nostàlgica ‘Quan anàvem a les monges’, de Judith Càlix i Rosa Gordillo; la històrica ‘Un secret de l’Empordà’, d’Imma Tubella; la periodística ‘Lesbos, a cor obert’, d’Arantza Díez; ‘Llibre de veritats i secrets’, de Ramon Gasch, que relata la vida de Ramon Llull, i la correspondència entre Agustí Calvet, Gaziel i Josep Pla ‘Cartes Gaziel’.

Edicions 62 tindrà un testimoni de l’atemptat a la sala Bataclan, Antoine Leiris, ‘No aconseguireu el meu odi’; la història de la civilització ‘Homo Deus. Una breu història del demà’, de Yuval Noah Harari; el premi BBVA Sant Joan ‘Les darreres paraules’, de Carme Riera; la història d’amor ‘Febre a la matinada’, de Péter Gardós, i la joventut de Montalbano amb ‘Mort mar endins’, d’Andrea Camilleri.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor