L’UJI i Educació impulsen la investigació i transformació educativa amb la nova Càtedra Carme Miquel

  • La nova càtedra vol ser un espai multidisciplinari on compartir projectes innovadors i potenciar el paper transformador de l'educació

VilaWeb

Europa Press

14.10.2022 - 04:01
Actualització: 14.10.2022 - 08:28

La Universitat Jaume I (UJI) i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport impulsen la nova Càtedra Interuniversitària de Transformació Educativa Carme Miquel, que té com a finalitat contribuir a “la investigació, la formació i la reflexió al voltant del món de l’educació”.

La iniciativa s’ha presentat en un acte presidit per la rectora de l’UJI, Eva Alcón; la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, i la vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València, Rosa Donat, informa la institució acadèmica en un comunicat.

La càtedra és fruit d’un conveni entre la Universitat Jaume I, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i la Universitat de València.

Per a aconseguir el seu objectiu, s’organitzaran esdeveniments relacionats amb la innovació educativa, les bones pràctiques docents i les xarxes de professorat i es realitzaran accions per a enfortir els vincles entre la Universitat, els centres d’educació no superior i la societat.

La rectora Eva Alcón ha destacat que aquesta càtedra “vol ser un espai multidisciplinari on compartir projectes innovadors i potenciar el paper transformador de l’educació; un espai on puguem intercanviar experiències entre els diferents agents educatius, i generar i compartir coneixements per a afavorir la transformació educativa”.

Alcón també ha subratllat que “aquesta iniciativa encaixa amb el compromís de l’UJI amb la innovació educativa com a ferramenta de millora permanent de l’educació i com a exemple s’ha referit, entre més, als més de cent grups d’investigació que treballen en aquest àmbit, la línia d’ajudes a la innovació educativa o el futur Centre d’Innovació Educativa i Tecnologies Digitals, que es construirà en el campus amb el suport de la Conselleria d’Educació”.

Per la seua banda, la directora general d’Innovació Educativa de la Conselleria, Reis Gallego, ha explicat: “Vam donar llum verda a la creació d’aquesta Càtedra tan necessària i important i ja està conformada i amb activitats previstes com és la celebració els pròxims 20 i 21 d’octubre d’unes jornades de dinamització de biblioteques escolars”.

“Des del departament de la consellera Raquel Tamarit –ha continuat– estem molt satisfets del treball conjunt amb l’UJI iniciat amb la càtedra. A més, porta un nom molt representatiu de l’esperit de la institució, el de Carme Miquel, impulsora d’una escola pública, en valencià i respectuosa amb el medi ambient, així com una referent en matèria de renovació pedagògica al País Valencià, és l’herència d’on beu aquest organisme conjunt entre la Conselleria i les universitats”.

L’activació de la Càtedra Interuniversitària de Transformació Educativa ‘Carme Miquel’ es va aprovar el passat mes de juny en Ple del Consell de la Generalitat a instàncies de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Mitjançant aquest conveni la Conselleria aporta 70.000 euros anuals per al treball d’investigació i les activitats que es desenvolupen.

En l’acte també ha participat el vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l’UJI, David Cabedo; els directors de la càtedra en l’UJI, Lidón Moliner i Alberto Cabedo, i la directora de la Càtedra a València, Rosa Isusi.

A més, s’han mostrat les possibilitats transformadores de l’educació amb l’actuació de l’alumnat del projecte ‘Musiquem’ del CEIP Mestre Canós, i els arranjaments florals elaborats en l’aula per part de l’alumnat de cicles formatius del Grau Bàsic d’Agrojardinería i Composicions Florals i de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria de l’IES Bovalar de Castelló de la Plana.

Per a tancar la presentació, la professora Noemy Berbel Gómez, de la Universitat de les Illes Balears, ha oferit la conferència ‘Avancem junts cap a la transformació educativa: universitat-escola-societat’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor