Luis Salom: el ‘troll’ de Rita Barberà caigut en desgràcia

  • Agitador del PP a les xarxes, aquesta setmana ha estat suspès de sou i feina per la implicació en el cas de corrupció del PP de València

VilaWeb

Text

Josep Nualart Casulleras

06.02.2016 - 22:00

Si ara entreu al perfil de Twitter de Luis Salom Andrés (@LuisSalom), no hi trobareu cap piulet. ‘Els tuits de @LuisSalom estan protegits’, diu un missatge en el ‘time line’ del compte, perquè des de fa uns quants dies és restringit. Però fins fa ben cop qualsevol usuari de Twitter podia comprovar que aquest compte treia fum, amb missatges acusadors de tota mena contra els partits d’esquerra, especialment contra Compromís i contra Podem. Luis Salom ha estat aquests últims anys, fins divendres, assessor del grup municipal del PP de València, un home molt pròxim a Rita Barberà, de qui va ser responsable de xarxes socials en les eleccions i durant els seus últims anys de mandat.

Luis Salom ha estat a la pràctica el ‘troll’ del PP valencià a les xarxes socials, on ha fet tota mena d’enemics polítics, amb els seus missatges agressius i les seves campanyes difamatòries. Però Salom ha passat del seu orgull de ser qui era, exhibit amb la publicació de fotografies a la xarxa en què se’l veia acompanyat dels principals dirigents del Partit Popular, com Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal i Francisco Camps, a la vergonya de la caiguda en desgràcia pel seu encausament en el suposat emblanquiment de diners que ha empastifat tota la cúpula del PP de València.

Aquest cas li ha fet perdre el càrrec. Com que el PP no el va acomiadar, el batlle, Joan Ribó, va decidir que ho faria l’ajuntament, que l’ha suspès de manera cautelar de sou i feina. Continuarà amb el càrrec suspès fins que s’aixequi el secret de sumari del cas o fins que s’aclareixin els delictes que se li imputen.

Salom ha protagonitzat moltes polèmiques i, de fet, l’última fou quan va anar a declarar, perquè va entrar dimecres al jutjat de manera irregular, per una porta diferent de la principal. La porta principal és la que han d’utilitzar tots els ciutadans que van al jutjat per qualsevol motiu, inclosa una citació judicial. Ell va voler entrar d’amagat, passar inadvertit. A l’inrevés del que feia a la xarxa.

Fou a través de Twitter que Luis Salom va encendre una campanya de difamació l’any 2012 contra la filla d’Enric Morera, menor d’edat, arran de la filtració d’informació policíaca confidencial al diari ABC: va fer córrer que havia estat detinguda i interrogada per la policia per haver fet pintades durant la mobilització d’estudiants de la primavera valenciana.

luissalommorera

Malgrat les crítiques que va rebre per aquell comentari, Salom va mantenir el seu estil agressiu i ofensiu d’atac i difamació contra els seus enemics polítics o mediàtics a la xarxa. Arran de la victòria del socialista José Antonio Griñán a les eleccions andaluses del 2012, va escriure a Twitter que a Andalusia s’havia disparat el consum de cocaïna. El 2014 li fou tancat el compte de Twitter per una discussió que va tenir amb la periodista de La Sexta Ana Pastor. Va començar piulant un diàleg fictici entre Pastor i Zapatero…

salompastor

Pastor hi va respondre amb aquest piulet:

pastorsalom

I la discussió va continuar fins que Twitter va tancar el compte a Salom. Ell mateix en va parlar en aquesta entrevista a 13TV:

Però hi va tornar, i aquell mateix any va dir que l’assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, la popular Isabel Carrasco, fou conseqüència de les bromes de la revista El Jueves.

salomjueves

Per això la revista satírica el va nomenar ‘gilipolles’ de la setmana.

juevessalom

Salom encara va anar més enllà quan el setembre del 2014 va registrar les marques ‘Guanyem València’ i ‘Guanyem Barcelona’, inclòs el logotip que utilitzava la formació d’Ada Colau, i va dir a Colau que hi renunciaria a canvi d’un donatiu de 20.000 euros a l’entitat que ell digués.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor