L’Smithsonian Institution i la Universitat de Barcelona organitzen unes jornades sobre llengües minoritzades a Europa

  • Sis equips d'investigadors de diverses parts d'Europa faran estudis per a revitalitzar llengües del continent

VilaWeb
Redacció
23.01.2018 - 02:00

L’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage acull aquesta setmana una reunió d’experts del programa de recerca interdisciplinari ‘Conservar les llengües minoritzades d’Europa’, organitzat per la institució nord-americana. En la reunió hi col·labora el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) de la Universitat de Barcelona. Dijous i divendres, els participants es podran conèixer i harmonitzar les metodologies per informar sobre la complexitat de les relacions que entrellacen diversos factors socials amb les tries lingüístiques individuals en la revitalització de llengües.

Hi participaran Michael Mason, director de l’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage; Leopold Robert, sots-director; Mary Linn, directora del programa; i els sis equips d’investigadors de diverses parts d’Europa que han obtingut els ajuts del projecte. S’han concedit a investigadors que treballen en les comunitats irlandesa, gallega, occitana, greko, soràbia i frisona.

A partir del treball de recerca de l’Smithsonian Center i dels precedents de la reunió d’experts que es va fer a la UB el 2016, el novembre passat van oferir-se ajuts a equips formats per investigadors acadèmics i comunitaris que col·laboressin en la revitalització de llengües a Europa. Durant els divuit mesos vinents, proporcionaran estudis de cas sobre el procés de revitalització en les comunitats respectives. El principal interès d’aquests estudis de cas són les motivacions de les respostes als factors socials, culturals, polítics i econòmics.

Durant els cinc anys de durada del projecte, l’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage col·laborarà amb diversos organismes internacionals i amb els sis equips de recerca. Aquesta organització promou la comprensió i la sostenibilitat de l’herència cultural i la diversitat en comunitats dels Estats Units i de tot el món. Anualment, produeix materials de recerca i educatius i promou una política de patrimoni cultural en benefici de comunitats d’arreu del món.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor