L’Open Arms rep autorització per a desembarcar a Algesires més de tres-centes persones rescatades

  • Malta ha evacuat en helicòpter un nadó de pocs dies i la seva mare

VilaWeb
EFE / Redacció
22.12.2018 - 16:32
Actualització: 22.12.2018 - 18:28

L’Open Arms té autorització de Salvament Marítim de l’Estat per desembarcar en un port espanyol els més de 300 immigrants que ha rescatat en aigües líbies, segons han explicat fonts de Moncloa. L’organització ha confirmat a l’ACN que atracarà al port d’Algesires.

El vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms va rescatar ahir 313 persones a unes 50 milles al nord-est de Trípoli. Va contactar inicialment amb Líbia, Itàlia, França, Tunísia i Malta, els països més propers. Els primers quatre no van respondre a la seva petició de desembarcament, mentre que Malta la va denegar directament. El màxim que van aconseguir d’aquest país és que evacués un nadó de pocs dies i la seva mare. ‘Salí i Sam, mare i nounat rescatats ahir a la nit per Open Arms han estat evacuats per un helicòpter de guardacostes de Malta. Continuem amb 311 persones a bord, sense port i amb necessitat de provisions’, ha escrit l’ONG a Twitter.

És per això que Open Arms va recórrer a Espanya, que ha donat permís perquè es desplaci cap a les seves aigües davant la negativa o la falta de resposta. L’altre nau de l’ONG, l’Astral, ha sortit aquest dissabte de Badalona per portar-los menjar i aprovisionament per al viatge.

El rescat es va fer divendres en observar dues barques de goma en perill de naufragi amb més de 200 persones a bord, entre ells nens, nadons i dones embarassades. Els primers rescatats van notificar que hi havia una altra barca més a la deriva, de manera que l’Open Arms va començar a rastrejar la zona. Sis hores després informava del rescat d’una tercera embarcació.

Als finals del novembre, l’ONG va anunciar que tornava al corredor entre Líbia i Itàlia, el més mortífer del món, per continuar amb les tasques de rescat de migrants davant la ‘inacció deliberada’ de la Unió Europea. ‘Continuarem operant com fins ara, respectant el dret internacional i navegant en aigües internacionals, com hem fet sempre, i veurem què passa quan rescatem’, va dir Òscar Camps, director d’Open Arms, en una conferència de premsa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor