09.04.2022 - 12:42
|
Actualització: 09.04.2022 - 20:15
La promoció de la literatura catalana a la London Book Fair ha “superat les expectatives i ha obert noves perspectives” per a la indústria del país, segons que expliquen els impulsors. Sota el títol “Spotlight. Books in Catalan“, el Departament de Cultura, l’Institut Ramon Llull, l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’Ajuntament de Barcelona han unit esforços per difondre la literatura i la cultura catalanes a la fira londinenca, que s’ha fet entre el 5 i el 7 d’abril.
En una nota conjunta, els impulsors remarquen que les sessions de matchmaking s’han tancat amb 254 reunions útils i productives als autors catalans, segons que diuen els agents i editors tant de l’àmbit anglosaxó com català. A aquestes trobades cal afegir-hi les reunions que s’han fet de manera pràcticament ininterrompuda a l’estand català de la fira, que enguany ha triplicat l’espai d’exposició.
Una trentena d’agències i editorials catalanes han estat presents a l’esdeveniment, en què han pogut constatar l’interès del mercat editorial per les noves veus del panorama literari català. De fet, els organitzadors relaten que les activitats literàries programades durant aquests dies han omplert la cabuda. És el cas de les vuit xerrades entre autors catalans i anglesos al recinte de l’Olympia Theatre, com també d’unes quantes presentacions de llibres i de xerrades en més espais de la ciutat.
Si bé el programa “Spotlight” s’acaba amb la London Book Fair, tindrà continuïtat al Regne Unit, on es faran diferents activitats culturals per donar a conèixer més àmbits de la creació catalana. És per això que, bo i aprofitant el circuit de programació al país, s’hi farà un cicle de cinema català i unes quantes actuacions d’arts escèniques i de música que s’allargaran fins al mes de juny.