26.01.2023 - 14:35
|
Actualització: 26.01.2023 - 16:05
L’Obra Cultural Balear (OCB) ha avançat que presentarà un recurs contenciós administratiu en cas que el govern no rectifiqui i deixi d’eximir del requisit de saber català a metges i infermeres.
COMUNICAT DE L'OCB:
📣 L’OCB insta el Govern a no posar en perill l’estabilització d’interins de sanitat
👉 L’OCB sol·licitarà la mesura cautelar de suspensió de tot el procés
🌐 Llegiu el comunicat complet a: https://t.co/wsRfAXudH5 https://t.co/M0LdL7euJD
— Obra Cultural Balear (@ocbcat) January 26, 2023
En un comunicat, l’organització ha avançat que sol·licitarà mesures cautelars per a demanar la suspensió de tots els processos de selecció posats en marxa per l’IbSalut. Per això, insta el govern a “no posar en perill l’estabilització d’interins de sanitat”.
Així, l’OCB manté que no és cert, al contrari d’allò que afirma el govern, que l’exempció del requisit de català prevista a la llei es pugui aplicar a l’actual procés d’estabilització d’interins. En concret, argumenta que aquesta excepció legal és aplicable tan sols per a supòsits en què pugui haver-hi escassetat de professionals, però en aquest cas es tracta d’un procés de consolidació de places ja ocupades de forma interina, és a dir, que aquests professionals treballen per a l’IbSalut.
Alhora, l’organització al·lega que l’informe sobre el qual es basa la decisió “no conté una anàlisi mínima de la situació dins de cada especialitat, sense cap mena de comprovació sobre el percentatge d’interins capacitat lingüísticament en cada cas”. I defensa que sí que es pot aplicar una norma posterior, el decret llei 6/2022, per a fer excepcions temporals tot donant un termini de dos anys per a acreditar-los. “Es tracta de la norma que s’aplica a tots els altres processos d’estabilització de l’administració”, ha recordat.
Tot amb tot, l’OCB creu que hi ha marge de rectificació i retreu al govern que “falta a la veritat” en afirmar que la decisió es irreversible. L’entitat, en aquest sentit, diu que hi ha temps fins que es publiqui la llista definitiva d’admesos i exclosos.
“Una paralització o, en el pitjor dels casos, una anul·lació judicial del procés d’estabilització tindria conseqüències irreparables per als més de 2.000 interins sanitaris, que veurien frenada o definitivament perduda l’opció de consolidar la seva plaça, i seria dramàtic per a la sanitat pública de Balears en conjunt”, acaba dient l’organització.