L’Obra Social La Caixa premia deu projectes innovadors que ajuden persones vulnerables

  • L'Obra Social La Caixa ha premiat deu projectes desenvolupats per entitats socials que en la seva actuació apliquen mètodes innovadors i aconsegueixen transformar de forma efectiva les vides de persones en situació de vulnerabilitat social, en el marc dels Premis La Caixa a la Innovació social.

VilaWeb
Redacció
30.05.2017 - 16:04

MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

L’Obra Social La Caixa ha premiat deu projectes desenvolupats per entitats socials que en la seva actuació apliquen mètodes innovadors i aconsegueixen transformar de forma efectiva les vides de persones en situació de vulnerabilitat social, en el marc dels Premis La Caixa a la Innovació social.

Els projectes guanyadors formen part de les iniciatives seleccionades en sis de les Convocatòries 2016 que el Programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials de l’Obra Social La Caixa impulsa anualment per oferir suport a les entitats que treballen per donar resposta a les necessitats emergents de la societat.

Per això, a més de posar en valor la innovació i la visió en les problemàtiques socials que aquestes entitats afronten, els premis, dotats de 15.000 euros cadascun, també tenen l’objectiu de reconèixer i difondre els projectes destacats de les Convocatòries 2016 i potenciar el seu impacte en la societat, segons precisen els seus impulsors.

D’aquesta manera, els projectes seleccionats, a més del premi rebut, han explicat, com la resta dels projectes aprovats en les convocatòries, amb el finançament per poder ser duts a terme. En concret, 327 dels projectes que van obtenir ajudes el 2016, van presentar la seva candidatura als Premis; 50 d’ells han quedat finalistes i 10 han estat els guanyadors. A més, s’han atorgat tres accèsits dotats amb 5.000 euros.

El director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, ha afirmat que els projectes seleccionats “són una demostració pràctica de flexibilitat i d’adaptació als temps, no només pel seu ús de la tecnologia, sinó també per la seva metodologia i per la comprensió de l’imprescindible de les aliances”.

Les deu entitats guanyadores de la tercera edició dels Premis La Caixa a la Innovació social són de Barcelona, Madrid, Zaragoza, Màlaga, Almeria, Granada, la Corunya i Biscaia. Els premis es lliuraran la tarda d’aquest dimarts en un acte que comptarà amb la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; el director territorial de CaixaBank a Madrid, Juan Gandarias, i el director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària La Caixa, Marc Simón.

El 2016, 320.000 persones en situacions difícils han tingut oportunitats de millora personal i social gràcies als 846 projectes socials del Programa de Convocatòries d’Ajudes a Projectes Socials de l’Obra Social La Caixa.

PROJECTES GUANYADORS

En concret, s’ha reconegut a l’ONG Ecos Do Sur, de la Corunya, pel projecte ‘Ciberespec’, que aposta per la creació de xarxes de suport, el seguiment i anàlisi del discurs a internet i el ciberactivisme per combatre el discurs de l’odi contra les persones immigrants i les minories ètniques; i a Granada Acoge per la iniciativa ‘Compartint idees. Emprenedoria i suport al comerç local’, per millorar l’ocupació de persones en situació vulnerable.

També ha estat premiada Incide (Inclusión, Ciudadanía, Diversidad y Educación), de Màlaga, per ‘Compta amb mi’ per promoure la prevenció de la violència de gènere; i Plena Inclusió Aragó (Saragossa) per ‘ZaraGOZADA’, a favor de persones amb discapacitat intel·lectual, juntament amb la Fundació Privada Ave Maria (Barcelona) per ‘AutonoME’, per conèixer les emocions de les persones amb discapacitat, i la Fundació CEPAIM- Acción Integral con Migrantes – (Almeria) per ‘Baobab’, que pretén fomentar la convivència intercultural.

La resta de projectes guanyadors són de la Fundació Privada Llars Compartides (Barcelona) per ‘Llars Compartides’, que millora la qualitat de vida de persones grans a través de l’accessibilitat, la convivència i l’habitatge compartit; Harribide Fundazioa (Biscaia) per la seva xarxa d’habitatges d’acolliment temporal per a joves migrants d’origen estranger sense referents familiars propers i en situació de vulnerabilitat o exclusió; l’Associació Proyecto San Fermín (Madrid), que promou la integració sociolaboral de persones amb dificultats d’accés al mercat laboral; i de LabCoop (Barcelona) per ‘EnergiaActiva’, que coordina inclusió social cooperativa i eficiència energètica.

En aquesta edició, els accèsits han estat per a l’Asociación Perros y Letras – R.E.A.D, de Madrid, pel projecte ‘Gossos i lletres, llegir per créixer en igualtat’; la Fundació Universitària Balmes de Vic, de la Universitat de Vic per l”Abordatge integral de la pobresa mitjançant l’apoderament dels nens, dels professors i de les famílies’ i la Fundació Oncològica Infantil Extremenya ‘Ícar’ de Zafra pel ‘Programa de suport psicosocial al menor amb càncer amb discapacitat sobrevinguda, i al seu entorn familiar i relacional en l’àmbit rural’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor