Lluc Crusellas instal·la l’elefant que el va convertir en millor xocolater del món al Museu de la Xocolata

  • La figura compartirà espai amb obres d’uns altres mestres xocolaters referents, com ara Julio Carretero, Domènech Miró i Lluís Muixí

VilaWeb
Lluc Crusellas muntant l'elefant al Museu de Xocolata de Barcelona (fotografia: Gremi de Pastisseria)
Pol Baraza Curtichs
19.06.2023 - 17:40
Actualització: 20.06.2023 - 08:09

El millor xocolater del món, el català Lluc Crusellas, ha instal·lat el gegant elefant de xocolata que el va fer guanyador del prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters (WCM) al Museu de la Xocolata de Barcelona. La figura, que fa un metre i mig d’alçada i va triomfar al concurs a París, ha estat present a espais tan internacionalment populars com els mítics magatzems Harrods a Londres. ““Pel Museu de la Xocolata de Barcelona és un orgull poder tenir a les nostres instal·lacions l’elefant del Lluc, per la qual cosa significa en la seva trajectòria com a jove pastisser i per la importància que té de fer valdre el moment actual de la pastisseria feta a Catalunya”, explica Marta Tañà, directora del Museu.

Crusellas, que fa uns dies fou reconegut durant la Gran Gala de la Pastisseria 2023, s’ha mostrat satisfet i il·lusionat per veure el treball a la casa de la xocolata a Barcelona. Ha muntat la figura aquest matí durant tres hores a les instal·lacions del museu, i ha quedat exposada al públic dins d’una vitrina per mantenir les condicions de temperatura i humitat que requereix la conservació.

Crusellas amb part del seu equip (fotografia: Gremi de Pastisseria)

Amb la incorporació de l’elefant, el museu amplia la col·lecció permanent de reproduccions en gran format elaborades amb xocolata. Comparteix espai amb les dolces obres d’altres mestres xocolaters referents com Julio Carretero, Domènech Miró i Lluís Muixí, de qui es guarda la figura més antiga d’ençà del 1978. Junt amb figures tan mítiques com el Quixot de Carretero i d’altres amb vora quaranta anys d’història, també podem trobar les figures guanyadores dels diferents concursos del museu i d’altres xocolaters contemporanis com Saray Ruiz i Raúl Bernal. 

Crusellas té vint-i-set anys i és de Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona). La passió per la pastisseria li va néixer de jove. A disset anys, va ajudar el xef Nandu Jubany a preparar les postres de la casa. L’etapa va durar uns tres mesos, i durant aquest temps ja va tenir ben clar que aquest era el camí a emprendre. D’aleshores ençà, s’ha format a les prestigioses escoles Hofmann Escola de Pastisseria i l’Espai Sucre. Actualment, dirigeix la pastisseria El Carme, a Vic, on també ha estat exposat l’elefant.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor