La llista de tots els restaurants amb estrelles Michelin del país

  • El restaurant Zaranda de Fernando Pérez a Mallorca aconsegueix la segona estrella, i quatre nous restaurants obtenen la primera

VilaWeb
Redacció
26.11.2015 - 01:00
Actualització: 26.11.2015 - 09:39

El restaurant Zaranda del Castell Son Claret a Calvià, Mallorca, que encapçala el xef Fernando Pérez Arellano, format entre altres restaurants a Can Fabes, ha obtingut la segona estrella Michelin. Aquest és el fet més destacat entre els restaurants dels Països Catalans, de la gala que s’ha celebrat a Sant Jaume de Galícia per donar a conèixer la ‘Guia Michelin Espanya i Portugal 2016’.  El restaurant Zaranda va obrir primer a Madrid on va aconseguir la primera estrella el 2006. Atret pel mar, Pérez va decidir traslladar l’establiment i el seu equip a Mallorca.

En l’apartat dels triestrellats no hi ha hagut cap nou moviment i continuen amb tres estrelles Michelin els restaurants: Sant Pau de Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar, el Maresme), El Celler de Can Roca (Girona) i Quique Dacosta (Alacant).

El Zaranda passa a formar part del grup de restaurants amb dues estrelles Michelin on també s’hi troben: Abac amb el xef Jordi Cruz (Barcelona), Miramar de Paco Pérez (Llançà, Alt Empordà), Lasarte de Martín Berasategui (Barcelona), Les Cols de Fina Puigdevall (Olot), Enoteca de Paco Pérez (Barcelona) i Moments de Raül Balam (Barcelona).

A més, quatre nous restaurants catalans han encès aquesta nit la seva primera estrella Michelin. Es tracta de dos establiments barcelonins d’empremta ‘bulliana’: Disfrutar, de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, i l’Hoja Santa, d’Albert Adrià i Paco Méndez. També té primera estrella la cuina contemporània empordanesa de l’Hotel Restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries i el restaurant Tresmacarrons del Masnou (el Maresme). D’aquesta manera, la ‘Guia Michelin Espanya i Portugal 2016’ referma l’aposta per la pedrera gastronòmica.

A més de l’anunci dels quatre restaurants catalans que aconsegueixen una primera estrella, la guia també ha constatat la pèrdua de l’estrella que ostentaven el restaurant Comerç 24, que ha tancat temporalment per reformes, i el Neichel, que va tancar portes al gener per la crisi i que mantenia una estrella Michelin des de feia quasi 40 anys. El restaurant Ca l’Arpa de Banyoles i el Manairó de Barcelona tampoc lluiran el proper 2016 aquesta distinció perquè no l’han renovat.

Mantenen una estrella Michelin els restaurants següents: Pakta. Albert Adrià (Barcelona), Tickets. Albert Adrià (Barcelona), Malena. Josep Maria Castaño (Gimenells, Segrià), L’Ó. Jordi Llobet (Sant Fruitós de Bages), Les Moles. Jeroni Castell (Ulldecona, Montsià), Casamar. Quim Casellas (Llafranc, Baix Empordà), Alkimia. Jordi Vilà (Barcelona), Caelis, Hotel Palace. Romain Fornell (Barcelona), Cinc Sentits. Jordi Artal (Barcelona), Dos Cielos, Hotel Melià. Javier i Sergio Torres (Barcelona), Gaig. Carles Gaig (Barcelona), Hisop. Oriol Ivern (Barcelona), Hofmann. Mey Hofmann (Barcelona), Fonda Sala. Toni Sala (Olost, Osona), Moo, Hotel Omm. Juan Pretel (Barcelona), Saüc. Xavier Franco (Barcelona), Via Veneto. Josep i Pere Monje (Barcelona), Els Casals. Oriol Rovira (Sagàs, Berguedà), L’Angle. Jordi Cruz (Barcelona), Capritx. Artur Martínez (Terrassa, Vallès Occidental), Estany Clar. Josep Xandri (Cercs, Berguedà), Can Jubany. Nandu Jubany (Calldetenes, Osona), La Cuina de Can Simón. Xavier Lores (Tossa de Mar, Selva), Ca L’Enric. Jordi Juncà (La Vall de Bianya, Garrotxa), Bo.Tic. Albert Sastregener (Corçà, Baix Empordà), Massana. Pere Massana (Girona), La Fonda Xesc. Francesc Rovira (Gombrèn, Ripollès), Els Tinars. Marc Gascons (Llagostera, Gironès), Torreó de L’Indià. Fran López (Xerta, Baix Ebre), Rincón de Diego. Diego Campos (Cambrils, Baix Camp), Can Bosch. Joan Bosch (Cambrils, Baix Camp), Fogony. Zaraida Cotonat (Sort, Pallars Sobirà), Les Magnòlies. Víctor Trochi (Arbúcies, la Selva), Dos Palillos. Albert Raurich (Barcelona), Koy Shunka. Hideki Matsuhisa (Barcelona), Lluerna. Víctor Quintillà (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès), Nectari. Jordi Esteve (Barcelona), Els Brancs. Javier Cabrera (Roses, Platja de Canyelles Petites, Alt Empordà), Monastrell (Alacant), L’Escaleta (Cocentaina), Casa Manolo (Daimús), La Finca (Elx), Casa Pepa (Ondara), El Poblet (València), La Sucursal (València), Ricard Camarena (València), Riff (València), Cal Paradís (Vall d’Alba) – BonAmb (Xàbia), Andreu Genestra (Capdepera), Es Molí d’En Bou (Sa Coma), Es Racó d’Es Teix (Deià), Simply Fosh (Palma), Es Fum (Palmanova), Jardín (Port d’Alcúdia) i Can Dani (Formentera).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor