16.04.2022 - 21:50
A diferència d’uns altres anys, els llibres de gastronomia (receptaris i llibres de vins) aquest Sant Jordi 2022 no tenen un gran espai entre les novetats, tot i que la carismàtica cuinera Maria Nicolau ha aconseguit de col·locar el seu llibre de cuina a la llista dels més venuts aquests dies. La tendència d’enguany són els llibres vinculats al món rural, a la vida al camp, i els relacionats amb la natura. Us oferim vint títols de deu editorials diferents, publicats entre el gener i l’abril. També podeu consultar les novetats que van sortir per Nadal.
Més que un receptari
–Maria Nicolau, Cuina! O barbàrie (Ara Llibres)
–A.J. Liebling, Gust per París. Records d’un ‘bon vivant’. Pròleg de James Salter (Univers)
–Pere Cardona, Històries del 46 (Cuina i emocions a foc lent)
Receptaris
–Inés Fraile Valdivieso, Davantal posat (volum II). Receptes d’entrants i picades de Mallorca (Lleonard Muntaner)
–Iolanda Bustos, Cuinar amb flors. Receptes per connectar amb la natura (Cossetània)
–Fina Comas, El llibre del bacallà (Edicions Sidillà)
Dieta i salut
–Carla Zaplana, Depuració hepàtica (Cossetània)
–Adam Martín, Esportista i vegetarià (Cossetània)
–Josep Gordi Serrat, Banys de bosc (Cossetània)
De vins, ara i fa sis segles
–Arnau de Vilanova, El llibre dels vins. Traducció, introducció i notes de Patrick Gifreu (Vibop)
–Josep Pedrals, Confessió del goliard (Vibop)
Al camp
–Més d’un autor, L’altre món rural. Idea i coordinació de Rosa Cerarols i Joan Nogué (Tigre de Paper)
–Inés Butrón, Dones ramaderes (Cossetània)
–Laia Beltran i Borja Duñó, Un paradís com el nostre (Saldonar)
Conèixer la natura
–H.D. Thoreau, Els textos essencials de Walden o la vida als boscos. Traducció d’Anna Turró. Il·lustracions d’Ignasi Blanch. Pròleg i edició a cura de Gabi Martínez (Cossetània)
–Nina Mingya Powles, Petits cossos d’aigua. Traducció de Josep Pujol Coll (Sidillà)
–Sylvain Tesson, Petit tractat sobre la immensitat del món. Traducció de Francesc Roma. Introducció de Gabi Martínez (Símbol)
–Wenfei Tong, El comportament dels ocells (Cossetània)
–Peter Wohlleben, La vida secreta dels animals. Traducció de Joan Ferrarons (Cossetània)
–Rosa M. Bosch Capdevila, El guardià de l’estany Negre. Miquel Sànchez, 40 anys al refugi Ventosa i Calvell (Cossetània)
Conèixer mites i llegendes d’un paisatge
–Joan de Déu Parts, Història mítica de les Terres de l’Ebre (Comanegra)