Llibres de cuina per a tots els gusts per a alimentar el Sant Jordi 2024

VilaWeb
Joan Safont Plumed
14.04.2024 - 21:40
Actualització: 19.04.2024 - 21:49

Els llibres de cuina com més va ocupen més espai a les llibreries. L’interès creixent per la gastronomia, que cada vegada ha anat adquirint un paper més important dins la cultura, ha fet que ja no es pugui obviar aquest sector quan som a prop de la diada del llibre. Un llibre ben saborós pot ser el present perfecte per a regalar aquest Sant Jordi 2024. Per això, hem triat entre algunes de les novetats editorials els títols imprescindibles de la cuina de temporada, i us els servim en forma de recomanacions.

Ja no es tracta solament dels clàssics receptaris per a cada dia o per a ocasions especials, com ara la Pasqua mallorquina investigada per Tomàs Vibot, sinó que a la taula de novetats d’enguany es troben uns altres formats més singulars, com ara els volums memorialistes de cuineres amb caràcter i moltes coses a dir, com el Cremo!, de Maria Nicolau, i Conciliar cuina i vida, d’Ada Parellada, o bé autèntics reculls de saviesa, com ara De l’hort al plat, del gran Pep Salsetes. Entretant, els grans cuiners d’aquest país, protagonistes de la revolució gastronòmica, continuen destil·lant els coneixements en llibres com ara Cuinar el Mediterrani, de Joan Roca, La paella pel mànec, de Carme Ruscalleda, i Les millors receptes de Carles Gaig. Al seu costat, i tot i la joventut, Lluc Crusellas o Gessamí Caramés s’han convertit en noms propis de la gastronomia, que han començat l’any amb novetat al sarró. Aquesta darrera, per partida doble, atès que participa en el llibre de Cuines, amb els seus companys Marc Ribas i Arnau París. Però, aquest Sant Jordi, a més dels llibres dels cuiners i restauradors, també hi ha espai per als que escriuen els clients satisfets: com ara la declaració d’amor de l’escriptor Xavier Febrés a l’històric Motel Empordà de Figueres, comandat per Jaume Subirós.

Trieu, tasteu i remeneu. Un o un altre us farà quedar bé i us procurarà aliment. Tant físic com intel·lectual. Bon profit!

Coberta de 'Els ranxos de la Gessa', de Gessamí Caramés.
Coberta de 'Reserva't per a les postres', de Lluc Crusellas.
Coberta del llibre 'Motel Empordà, elogi de l'amor estable', de Xavier Febrés.
Coberta de 'Les millors receptes de Carles Gaig'.
Coberta de 'La cuina del Consolat de Mar'.

La cuina del Consolat de Mar

Sergi de Meià, Miquel Calent i Lucía Murillo

Parcir

Article: Consolat de Mar: 750 anys de tradició gastronòmica

Portada del llibre 'Cremo!', de Maria Nicolau. Editorial: Columna.
Coberta de 'Conciliar cuina i vida', d'Ada Parellada.
Coberta del llibre de 'Cuines'.

Cuines

Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau Paris

Ara Llibres

Coberta de 'Cuinar el Mediterrani', de Joan Roca.

Cuinar el Mediterrani

Joan Roca

Columna

Coberta de 'La paella pel mànec', de Carme Ruscalleda.
Portada del llibre 'De l'hort al plat o com menjar bé tot l'any', de Pep Salsetes. Editorial: Rosa dels Vents.
Coberta de 'Cuina de la Passió', de Tomàs Vibot.

Aquesta setmana passada hem publicat unes quantes seleccions de llibres, dedicades a novel·lesgastronomiapoesia i novel·la negra. També hi haurà un episodi especial del pòdcast Poc cas, dedicat a la literatura infantil i juvenil.

Més recomanacions

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor