04.12.2015 - 02:00
|
Actualització: 04.12.2015 - 07:41
Ahir es va inaugurar a l’Institut Valencià d’Art Modern l’exposició ‘Cas d’estudi. Grete Stern‘, que repassa tota la trajectòria artística d’aquesta fotògrafa alemanya. Formada amb professors provinents de la Bauhaus, el treball de Stern defensa una imatge diferent de la figura de la dona dins la societat patriarcal. La mostra, que es podrà veure fins a l’abril vinent, és formada per una seixantena d’obres, entre les quals es destaca la sèrie ‘Somnis’, que forma part de la col·lecció de l’IVAM.
Fotografies, projeccions, llibres, un film i una quarantena de fotomuntatges formen una de les exposicions més completes que s’han dedicat mai a l’obra de Grete Stern.
Nascuda a Alemanya, des de molt jove va emprar una tècnica i un llenguatge molt innovadors, alhora que demostrava un ferm compromís social i polític. Més tard, quan va emigrar a l’Argentina abans de la Segona Guerra Mundial, va mantenir aquesta línia de treball tan crítica amb els estereotips femenins.
La sèrie ‘Somnis’
Una de les estrelles de l’exposició és la sèrie ‘Somnis’, integrada per quaranta-sis fotomuntatges realitzats entre el 1948 i el 1951 per il·lustrar una columna dedicada a la psicoanàlisi d’una revista femenina de l’Argentina. Aquesta col·lecció forma part del fons de l’IVAM perquè la filla de l’artista la hi va donar, arran de la primera exposició retrospectiva que el museu va dedicar a Stern.