15.11.2018 - 19:00
|
Actualització: 16.11.2018 - 07:42
L’Institut Valencià d’Art Modern i el Museu de Belles Arts de València acaben d’inaugurar l’exposició ‘Teníem tot al nostre favor’. És una mostra que sorgeix de la primera col·laboració entre ambdues entitats i recull obres que van del segle IV aC a l’actualitat. L’objectiu és suscitar un diàleg entre els artistes i mostrar com les creacions dels segles XX i XXI recuperen els gèneres clàssics de la pintura mitjançant la natura morta, el retrat i el paisatge.
L’exposició, que es pot veure al Museu de Belles Arts fins el 20 de gener, aplega un centenar d’obres, entre pintures i escultures, d’artistes com ara Joaquín Sorolla, Francesc Ribalta, Joan de Joanes, Pablo Picasso, Claes Oldenburg i Coosje van Bruggen, entre més. El nom de l’exposició sorgeix de la citació triada per Oldenburg i Van Bruggen per a l’exterior de la peça Bottle of notes, que obre la mostra. Aquestes paraules serveixen molt bé per a explicar el viatge que vol fer l’exposició, que cobreix un arc cronològic que comença a l’època ibèrica amb l’escultura El lleó de Bocairent, del segle IV aC, i culmina al segle XXI.
L’exposició discorre en onze sales on es revisen els diversos gèneres per arribar a la conclusió que els autors, del segle IV aC al XXI, han continuat emprant els gèneres clàssics de la pintura: el retrat, la natura morta i el paisatge. Els organitzadors destaquen la presència de diverses obres que normalment no es poden veure juntes, com ara La nit, d’Equip Realitat, al costat de quadres barrocs, la combinació entre els paisatges del Bosco i els de Rauschenberg, i l’escultura Kopf der Judith, de Markus Lüpertz, que es vincula amb els retrats de Sorolla.
Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes