L’ICD defensa els beneficis de la Reforma Horària per a la igualtat de gènere

  • L'Institut Català de les Dones (ICD) i la plataforma per la Reforma Horària han presentat la campanya 'Trobar temps dins del temps per a les dones', que facilitarà el debat des d'una perspectiva de gènere sobre la reforma, que permetrà avançar en els principis de la llei d'igualtat entre dones i homes sobre el mercat laboral, les cures de persones, la corresponsabilitat i l'apoderament de les dones.

VilaWeb
Redacció
14.06.2017 - 14:17

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

L’Institut Català de les Dones (ICD) i la plataforma per la Reforma Horària han presentat la campanya ‘Trobar temps dins del temps per a les dones’, que facilitarà el debat des d’una perspectiva de gènere sobre la reforma, que permetrà avançar en els principis de la llei d’igualtat entre dones i homes sobre el mercat laboral, les cures de persones, la corresponsabilitat i l’apoderament de les dones.

Han presentat aquesta campanya ambdues institucions en el marc de la IV Setmana dels Horaris, que se celebra aquesta setmana, amb l’objectiu de contribuir a fer efectiva aquesta reforma promovent que les associacions de dones siguin “motor del canvi” de les mesures que cal implementar, ha explicat l’ICD en un comunicat aquest dimecres.

Han defensat que la reforma tindrà beneficis com disposar de millor salut i qualitat de vida, més temps lliure, la recuperació del valor del somni, el desenvolupament de la carrera professional, l’augment del coliderazgo i més corresponsabilitat entre sexes.

El document base de treball d’aquestes sessions ha estat elaborat entre la plataforma per la Reforma Horària i l’ICD, a través del Consell Nacional de Dones de Catalunya, davant el fet que les dones catalanes són “les més estressades de tota Europa” i ocupen el cinquè lloc en la classificació mundial.

La campanya donarà a conèixer les propostes del Pacte Nacional de la Reforma Horària que beneficien les dones, i la sociòloga Cristina Sánchez i el psicòleg Xavier Peralta impartiran cinc sessions que aprofundiran en la perspectiva de gènere en les propostes d’aquest pacte.

En concret, les propostes aborden el teixit productiu, l’administració, l’educació, la salut i la mobilitat, i les sessions tindran lloc a Lleida (3 de juliol), Barcelona (4 de juliol), Tarragona (5 de juliol), Tortosa (Tarragona, 6 de juliol) i Girona (11 de juliol).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor