L’Ibec enforteix la investigació en neuroenginyeria amb un nou grup

  • L'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (Ibec) ha incorporat un nou grup centrat en la neuroenginyeria, que està dirigit pel professor Paul Verschure, amb l'objectiu d'enfortir la investigació en aquesta àrea.

VilaWeb
Redacció
04.09.2017 - 18:12

BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

L’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (Ibec) ha incorporat un nou grup centrat en la neuroenginyeria, que està dirigit pel professor Paul Verschure, amb l’objectiu d’enfortir la investigació en aquesta àrea.

Ho farà en el marc del seu programa de Bioenginyeria per a l’Envelliment Actiu, on els avanços en sensors mínimament invasius, tractament de senyals, anàlisis de dades o robòtica estan ajudant a desenvolupar tecnologies per fer front als reptes de l’envelliment de la població.

Les activitats del grup SPECS (Synthetic Perceptive, Emotive and Cognitive Systems) s’organitzen en tres dimensions: la teoria de la ment i el cervell; els dispositius biomimètics, i la reparació cerebral i les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida.

El grup està format per experts de diferents disciplines, des de físics a biòlegs fins a enginyers i informàtics, un aspecte multidisciplinari que potenciarà la seva trajectòria en la cooperació científica, particularment en sistemes biomimètics i neurotecnologia.

SPECS també contribuirà als esforços en investigació clínica i translacional de l’Ibec a través de la seva col·laboració amb hospitals com Parc Taulí, Vall d’Hebron i Hospital del Mar per treballar en la rehabilitació i recuperació després d’un accident cerebrovascular, epilèpsia i altres malalties cerebrals.

La presentació del nou grup ha comptat amb la participació d’Edvard Moser, Premi Nobel de Medicina el 2014 pel seu treball sobre les cèl·lules que componen el sistema de posicionament en el cervell humà.

En la seva conferència ‘From the Science of Memory to the Future of Neuroengineering’, ha dialogat sobre els seus treball en operacions neuronals bàsiques relacionades amb la cognició i el comportament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor