L’Hospital Vall d’Hebron, líder en assajos clínics contra el melanoma avançat

  • La Unitat de Melanoma de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona és líder en nombre d'assajos clínics per a l'abordatge d'aquesta patologia i en pacients inclosos, ha informat l'hospital amb motiu de la celebració aquest dimarts del Dia Mundial del Melanoma.

VilaWeb
Redacció
22.05.2017 - 14:59

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

La Unitat de Melanoma de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona és líder en nombre d’assajos clínics per a l’abordatge d’aquesta patologia i en pacients inclosos, ha informat l’hospital amb motiu de la celebració aquest dimarts del Dia Mundial del Melanoma.

L’hospital assenyala que en l’abordatge del melanoma és imprescindible que aquests tumors es tractin en els centres de referència per a aquesta patologia, que disposin d’elements transversals amb implicació d’especialistes en dermatologia, oncologia, anatomia patològica i cirurgia plàstica.

Vall d’Hebron compta des de fa sis anys amb una d’aquestes unitats de referència des de fa sis anys, i és l’hospital català que ofereix als pacients un major nombre d’opcions terapèutiques en forma d’assajos clínics contra el melanoma metastàsic, amb més de 15 assajos clínics repartits en fase I, II o III, i ser el centre espanyol que més pacients incorpora a aquests.

A més, l’unitat de tumors cutanis és la que realitza un major nombre de primeres visites –75– i segones opinions oncològiques i segueix més de 150 pacients a l’any.

“Tot això ens porta a ser líders en la investigació translacional en melanoma i poder tenir accés a un coneixement en temps real que ajuda a entendre les respostes anòmales o no esperades d’aquests tractaments”, ha afirmat l’oncòloga Eva Muñoz.

A més de la investigació clínica del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), el grup d’Investigació Biomèdica en Melanoma del VHIR està focalitzat en l’estudi de les bases moleculars del melanoma, la seva progressió i resistència a les teràpies actuals.

Els nous tractaments oncològics han demostrat un augment de la supervivència dels pacients que els reben, i Muñoz ha destacat la “gran revolució que ha suposat la potenciació de la immunoteràpia com a estratègia terapèutica”, el desenvolupament de fàrmacs i el constant esforç per al coneixement molecular de les alteracions genètiques d’aquest tumor.

“A més estem vivint un moment històric amb pacients que responen a aquestes noves teràpies de forma perllongada i que es converteixen en llargs supervivents”, ha afegit.

L’hospital ha destacat la incorporació de l”Ipilimumab’, primer fàrmac inmunoterapèutic que es va afegir a l’arsenal terapèutic contra el melanoma metastàsic, i, posteriorment, s’han anat coneixent altres vies moleculars que regulen la immunitat en profunditat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor