L’exposició ‘València Jazz’ reivindica la ciutat com a capital del gènere

  • L’emblemàtic club Perdut és un dels elements centrals de la mostra

VilaWeb

Redacció

21.02.2016 - 02:00

L’exposició ‘València Jazz. Perdut Club i altres veus d’una eclosió musical’, de la Fundació Bancaixa, reivindica València com a capital del jazz entre finals dels anys setanta i mitjans dels noranta.

La mostra reuneix una selecció de més de cent peces entre fotografies, cartells i LPs entre d’altres, que reflecteixen com la ciutat de València va ser bressol de la música jazz. L’exposició recorre cronològicament les diferents iniciatives que van sorgir a València entorn d’aquest gènere musical, fins a la seva expansió i consolidació.

Es tracta del primer projecte expositiu que es realitza a València sobre l’escena jazzística de la mateixa ciutat. S’estructura en tres grans blocs, on s’expliquen els antecedents, la importància del club Perdut i l’eclosió del gènere.

El Perdut, l’emblema del jazz a València

Després de repassar els primers passos del jazz a la ciutat, a mitjans dels setanta, l’exposició se centra en el club Perdut (1980-1995), un espai de referència on es van formar diverses generacions de músics locals. Entre els noms més emblemàtics que van actuar al seu escenari, s’inclouen, entre d’altres, els trompetistes Woody Shaw i Joe Newman, el guitarrista Jim Hall, els saxofonistes George Adams i Steve Lacy, el pianista Mal Waldron i l’organista Lou Bennett. També hi van destacar les actuacions d’artistes com Josep Maria Farràs o el pianista català Tete Montoliu.

La mostra tanca amb l’època de consolidació del gènere, etapa en què la Fundació Bancaixa va acollir concerts de Lee Konitz, Donald Harrison i Johnny Griffin, entre d’altres.

En paral·lel a l’exposició, el Centre Cultural Bancaixa acollirà actuacions de músics de jazz com Ramón Cardo & Joan Soler Quartet, el 25 de febrer; Tino Gil & José Luis Granell Quartet, el 3 de març i Steady Jazz Trio el dia 7 d’abril.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor