L’exposició ‘Ramon Casas, la modernitat anhelada’ rep més de 38.000 visitants

  • La mostra viatja ara a Madrid i Palma, després de superar les expectatives dels organitzadors en el seu debut a Sitges

VilaWeb

Redacció

20.02.2017 - 15:08
Actualització: 20.02.2017 - 15:36

ACN Sitges.-L’exposició ‘Ramon Casas, la modernitat anhelada’ ha tancat portes aquest diumenge després de tres mesos al Museu de Maricel de Sitges i d’haver rebut 38.162 visitants. La xifra supera les expectatives dels organitzadors, que ara preparen el trasllat de la mostra al CaixaForum de Madrid, on obrirà al públic del 7 de març a l’11 de juny, mentre que el 5 de juliol s’instal•larà a Palma de Mallorca. Segons ha informat aquest dilluns Museus de Sitges, el degoteig de visitants al Museu Maricel per conèixer l’exposició central del 150è aniversari de Ramon Casas ha estat constant des del 16 de febrer, amb 500 persones diàries, duplicant així la mitjana habitual del centre. El punt àlgid, però, es va produir aquest darrer dissabte, amb un total de 1.288 visitants.

El comiat de l’exposició celebrat aquest diumenge va servir també per presentar dos llibres entorn la figura de Ramon Casas. D’una banda, l’edició facsímil de ‘Desde El Molino’, que aplega les cròniques que Santiago Rusiñol va publicar a La Vanguardia entre 1890 i 92. Es tracta de textos que el 1894 van aparèixer en el llibre ‘Desde El Molino’, amb il•lustracions del mateix Casas, i ara L’Andana n’ha editat un facsímil, amb notes d’Eliseu Trenc, professor de la Universitat de Reims, que ha fet la traducció al francès. La versió anglesa ha anat a càrrec de Christine Laffargue, professora a l’institut Victor Duruy de París.Al mateix temps, també es va presentar la ‘Petita història de Ramon Casas’, il•lustrada per Pilarín Bayés a partir de textos de Vinyet Panyella i editada per Mediterrània, amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona. La comissària de l’Any Ramon Casas, la mateixa Vinyet Panyella, va destacar el caràcter integral que ha tingut la commemoració dels 150 anys del naixement de Casas, a partir d’un programa que ha inclòs l’organització d’exposicions, edicions, conferències, tallers infantils i programes educatius durant tres mesos.Al llarg del temps que ha durat l’exposició, a més, de forma paral•lela, Museus de Sitges també ha promogut un Menú Ramon Casas, en el qual han participat dotze restaurants de Sitges, així com un concurs d’aparadors modernistes i la presentació d’una tapa i una cervesa amb el nom de l’artista. La mostra també ha tingut la seva projecció a través del documental amb el mateix títol, que va emetre el canal 33 el passat 30 de desembre.Ramon Casas, la modernitat anhelada és una exposició organitzada per Museus de Sitges, l’Obra Social “la Caixa” i el Museu Nacional d’Art de Catalunya; amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges. La mostra està comissariada per Ignasi Domènech, cap de Col•leccions dels Museus de Sitges, i Francesc Quílez, coordinador de Col•leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor