L’aplicació de la Generalitat per a estudiants de mobilitat es renova aquest estiu

  • Fins a 50.000 estudiants han fet servir aquesta aplicació des que va veure la llum l’octubre del 2012

VilaWeb
Redacció
02.08.2016 - 02:00

Les Guies de Conversa Universitària (GCU) han estrenat aquest estiu una nova versió de l’aplicació mòbil, que ja ha estat descarregada per més de 2.500 usuaris. Sumats als universitaris que van utilitzar les versions anteriors de les GCU, aquesta aplicació creada pel govern català ha registrat més de 50.000 descàrregues des que va aparèixer l’octubre del 2012.

L’app disposa ara d’un disseny més modern i de millores que optimitzen la navegació i la usabilitat. De moment, això s’ha transformat en una valoració mitjana més bona dels usuaris, que és de 4,75 punts sobre un total de 5.

La internacionalització i el públic objectiu
Les noves característiques s’adeqüen al públic de l’aplicació: els estudiants de mobilitat que vénen a estudiar a Catalunya i els universitaris catalans que se’n van a estudiar a l’estranger. En conseqüència, el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, ha reiterat: ‘La internacionalització del sistema universitari de Catalunya és un dels eixos per a avançar en la societat del coneixement, i la mobilitat dels estudiants és una part molt important d’aquesta internacionalització, tant per als nostres universitaris que s’enriqueixen a fora com per als estrangers que fan estades o cursen titulacions completes a les universitats del nostre país’.

L’aplicació permet de descarregar un o més d’un paquet d’idiomes que combinen el català amb unes altres deu llengües. Actualment es pot obtenir l’aplicació en català, aranès, castellà, anglès, francès, italià, alemany, portuguès, rus, xinès i hebreu, però el paquet idiomàtic més descarregat és el català-castellà, seguit de l’anglès, el francès i l’alemany.

La Secretaria d’Universitats i Recerca va impulsar la GCU el 1998, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB), en versió impresa i en català i anglès. La darrera versió, 2.01 per a iOs i 2.00 per a Android, també és disponible en versió digital pel portal Intercat.cat, promogut pel conjunt de les universitats i la Generalitat, i recull un conjunt de recursos electrònics per a aprendre la llengua i la cultura catalanes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor