L’Eurocambra defensa que l’elaboració del foie gras respecta el benestar animal

  • Fracassa l'intent dels ecologistes i l'Esquerra Unitària per denunciar "l'alimentació forçada" d'ànecs i oques

VilaWeb
Redacció
17.02.2022 - 17:41
Actualització: 17.02.2022 - 18:41

El Parlament Europeu defensa que l’elaboració del foie gras respecta “els criteris de benestar animal”. En un informe sobre la implementació de la legislació europea sobre el benestar dels animals a les granges, l’Eurocambra nega que la producció de foie gras afecti el benestar dels ànecs perquè les aus passen el “90% de la seva vida a l’aire lliure” i durant el temps que les engreixen, unes 10 o 12 setmanes, es respecten “els paràmetres biològics de l’animal”.

El grup dels Verds/ALE i l’Esquerra Unitària Europea volien introduir una esmena que exigia a la Comissió Europea la prohibició de “l’alimentació forçada, cruel i innecessària d’ànecs i oques per a la producció de foie. El seu text només donava el vistiplau a la producció de foie gras si no hi ha “alimentació forçada” d’ànecs i oques. El PP europeu, els liberals de Renew, els conservadors de l’ECR i part dels socialistes europeus han tombat l’esmena amb 336 vots.

JxCat, ERC i els Comuns van votar a favor de demanar la prohibició de “l’alimentació forçada” en la producció de foie gras, mentre que el PSC, Ciutadans i PP hi van votar en contra.

El principal lobby europeu del sector agrari i ramader Copa-Cogeca ha celebrat l’informe aprovat a l’Eurocambra. L’organització recorda en un comunicat que actualment no “és possible produir foie gras sense alimentació assistida”. En canvi, l’associació animalista Eurogroup for Animals acusa el Parlament Europeu de posar “els interessos econòmics” del sector per sobre del benestar dels animals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor