L’estiu del 2017 comença aquest dimecres a les 6.24 hores i deixarà dos eclipsis i diverses pluges de meteors

  • L'estiu del 2017 comença aquest dimecres 21 de juny a les 06.24 hores, hora oficial peninsular, i durarà 93 dies i 15 hores, de manera que finalitzarà el 22 de setembre amb el començament de la tardor. Durant aquesta estació es produiran dos eclipsis, un de Lluna i un altre de Sol, i diverses pluges de meteors, segons informa l'Observatori Astronòmic Nacional.

VilaWeb
Redacció
19.06.2017 - 18:11

MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

L’estiu del 2017 comença aquest dimecres 21 de juny a les 06.24 hores, hora oficial peninsular, i durarà 93 dies i 15 hores, de manera que finalitzarà el 22 de setembre amb el començament de la tardor. Durant aquesta estació es produiran dos eclipsis, un de Lluna i un altre de Sol, i diverses pluges de meteors, segons informa l’Observatori Astronòmic Nacional.

Exactament, el dia 7 d’agost hi haurà un eclipsi parcial de Lluna que serà visible a Austràlia, Àsia, Àfrica i Europa, i que des d’Espanya es podrà veure les seves últimes fases, amb magnituds de 0,5 a les illes Canàries, 0,3 en el sud-est de la península i 0,2 a l’interior i el nord peninsular. Per contra, a les illes Balears i l’extrem oriental de la península no serà visible. A Madrid, l’eclipsi s’iniciarà a les 20.45 hores i serà visible fins a la posta de sol a les 21.03 hores.

Més tard, el 21 d’agost, es produirà un eclipsi total de Sol, que serà visible als Estats Units, així com de manera parcial en la resta d’Amèrica, Àfrica i, abans de la posta de sol, a Europa. A Espanya es podrà observar a última hora de la tarda.

L’estiu també permetrà veure pluges de meteors. Així, es podran observar les pluges de meteors que es produeixen ocasionalment, entre les quals destaquen la de les ‘delta Aquarides’, el màxim ritme del qual es donarà al voltant del 30 de juliol, i la més famosa de l’estiu, la de els Perseids, i el seu màxim es donarà al voltant del 12 d’agost.

Segons va avançar al gener a Europa Press l’astrònom Antonio Pérez Verde, s’estima que aquesta pluja tingui una activitat teòrica màxima de 150 meteors hora, encara que la Lluna, al 72% d’il·luminació, estarà present durant tota la segona meitat de la nit, per la qual cosa les condicions no seran òptimes.

D’altra banda, durant aquest estiu, el cel matutí estarà dominat per Venus, i per Mart des de mitjan agost, mentre que a última hora de la tarda seran visibles Júpiter i Saturn durant tota l’estació.

Així mateix, la primera lluna plena de l’estiu es donarà el 9 de juliol i li seguiran més els dies 7 d’agost i 6 de setembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor