03.05.2018 - 15:59
|
Actualització: 03.05.2018 - 16:06
El ministeri d’Hisenda espanyol ha embargat també 110.000 euros dels comptes de l’ANC. ‘Una vegada més, l’estat ens vol arruïnar’, ha denunciat l’entitat, que recorda que aquest matí també s’han embargat 110.000 euros a Òmnium Cultural. Aquesta xifra correspon a la multa que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) va imposar l’any passat i que l’ANC es va negar a pagar. L’any 2015, l’AEPD va multar l’ANC i Òmnium amb 440.000 euros.
‘A cadascuna de les dues organitzacions ens embarga la mateixa quantitat perquè ens vam negar a pagar una multa injusta que vàrem recórrer, com sempre hem fet i seguirem fent’, ha explicat l’ANC en un comunicat. Explica que recorrerà l’embargament i critica que es vol malmetre la seva imatge pública i redirigir els pagaments de les empreses endeutades amb l’entitat cap a l’agència tributària. També fa una crida a fer un donatiu o a fer-se soci de l’entitat per a donar suport econòmic.
Aquest matí Òmnium Cultural ha anunciat que l’estat espanyol els havia embargat 110.000 euros. La quantitat correspon als 90.000 euros de la multa imposada per l’agència espanyola de protecció de dades el 2017, a més del interessos i recàrrecs per no haver-la pagada. L’Agència Tributària fa efectiva la multa malgrat que Òmnium hi havia presentat un recurs al tribunal contenciós administratiu de l’Audiència espanyola. Òmnium ha anunciat que recorreria contra la sanció davant els tribunals europeus.
En un missatge difós a les xarxes, Òmnium demana col·laboració i diu que l’embargament és ‘un exemple més de la persecució política i repressió’ que viu Catalunya. També denuncia que, malgrat que tenia saldo als comptes corrents, l’Agència Tributària ha enviat notificacions d’embargament als creditors, que interpreta com un intent més de desacreditar l’entitat. Alhora, demana als ciutadans que facin donatius en aquesta web o bé que se’n facin socis.
La multa fou imposada pel fet de tenir un banc de dades inoperatiu als Estats Units durant el període en què es definia el nou protocol internacional entre els Estats Units i la Unió Europea sobre dades allotjades en aquest país; una situació compartida amb més empreses i organitzacions en aquell període. A més, segons Òmnium, no s’ha pogut verificar quin és l’origen de la denúncia que obre el procediment sancionador.
‘Mai no s’ha posat en risc dades personals de cap individu i la possible il·legalitat no existeix, perquè, en tot cas, en el període en el qual se situa la presumpta infracció, hi havia un buit legal’, diu Òmnium. I afegeix: ‘Sempre hem actuat de bona fe i amb transparència.’