01.01.2023 - 22:48
|
Actualització: 01.01.2023 - 23:04
La governadora de l’estat nord-americà de Nova York, Kathy Hochul, ha aprovat la legalització del compostatge amb despulles humanes, també conegut com a ‘terramació’. D’aquesta manera, Nova York es converteix en el sisè estat dels Estats Units a aprovar aquest mètode d’enterrament, que és considerat més sostenible que no la cremació o bé l’enterrament tradicional.
La legalització de la terramació, tanmateix, no permet que les despulles puguin ser lliurement dipositades allà on sigui, sinó que estipula que han de ser entregades a una empresa funerària que disposi d’equipament de reducció orgànica i dels permisos pertinents per a fer-ne ús. Les despulles, a més, han d’estar apropiadament recollides i ventilades, i no poden incloure piles, bateries o equipaments radioactius de cap mena.
En el procés de terramació, generalment, el cos del difunt es diposita en un recipient semiorgànic –construït a base de fusta o palla– preparat específicament per a la descomposició. Al final del procés, el recipient és reduït a un cub de sòl ric en nutrients que pot ser emprat com a fertilitzant.
Si bé la terramació és legal en parts dels Estats Units des del 2019, el procés continua essent objecte de gran polèmica entre certs sectors de la societat nord-americana. Una de les organitzacions que més diametralment s’ha oposat en contra de la legalització de la terramació a l’estat de Nova York ha estat la conferència catòlica estatal, que defensa que el procés “no assegura el respecte que mereixen les despulles humanes.” Col·lectius com ara l’Ordre de la Bona Mort, per altra banda, han fet campanya durant anys a favor de la legalització de la terramació.