L’Ésdansa, a punt per a celebrar els seus 35 anys

VilaWeb
Francesc Ginabreda
29.06.2017 - 02:00
Actualització: 29.06.2017 - 07:04

L’arribada de l’estiu és sinònim de sol i platja, gelats, mosquits i altres tòpics calorosos entre els quals es compten els festivals de música i dansa que s’organitzen arreu del territori, com l’Ésdansa de Les Preses (Garrotxa), que enguany celebrarà la seva 35a edició i que s’ha presentat aquesta setmana a La Caldera, al barri de Les Corts de Barcelona. L’objectiu és consolidar-se com a referència en el món de la dansa d’arrel tradicional, tant nacional com internacional. La cita, del 21 al 27 d’agost en plena terra de volcans.

Aquest any, l’Ésdansa es reafirma en la seva aposta per la creació i la innovació, dues premisses que van marcar l’edició anterior i que aquest 2017 es veuran reforçades amb un projecte vinculat amb la formació, que sempre ha caracteritzat el festival. I així és com neix El Laboratori, el nou espai d’experimentació a partir de la dansa d’arrel tradicional de l’Ésdansa i eix troncal d’aquesta edició. Un projecte que comptarà amb la participació, entre d’altres, de Cesc Gelabert, i que obre una nova via de futur encetada l’any passat a través d’espectacles com Oskara i Gelajausiak de Kukai Dantza, clars exemples de la nova creació en aquest àmbit. L’experimentació es durà a terme a partir de balls tan diversos com La Bolangera, el ball pla o el ball de cintes de Les Preses.

Sense apartar-se d’aquest discurs, la programació del festival proposa un seguit d’espectacles en què la creació i la innovació s’han posat a disposició de la dansa tradicional. Es podran descobrir els nous llenguatges de la jota a través de Miguel Ángel Berna; exemples de dansa catalana de nova creació com Acròstic de l’Esbart Ciutat Comtal; la simbiosi experimental entre l’expressivitat tradicional i el mestissatge d’influències amb A vore de Sònia Gómez i Ramon Balagué; o el resultat de com el circ i la dansa encaixen i es nodreixen l’un de l’altre amb EguRa, la proposta d’Oriol Escursell guanyadora de la primera edició del premi Delfí Colomé.

Podeu llegir l’article sencer a Núvol, el digital de cultura.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor