L’esclavitud moderna afecta uns 46 milions de persones

  • El 60% dels països tenen un risc alt d'utilitzar esclaus en la cadena productiva

VilaWeb

Europa Press

11.08.2016 - 12:33
Actualització: 11.08.2016 - 13:29

Uns 46 milions de persones a tot el món viuen en situació d’esclavitud, treballant sobretot en fàbriques, mines i granges, i el 60% dels països tenen un alt risc d’utilitzar la servitud com a part de les seves cadenes de producció, segons un estudi elaborat pel grup de defensa dels drets humans Walk Free Foundation.

L’Índex d’Esclavitud Global posa de manifest que el tràfic de persones per a la seva explotació sexual, així com la submissió laboral per saldar deutes, són problemes fonamentals a l’hora de lluitar contra l’esclavitud moderna.

L’empresa Verisk Maplecroft, que ha analitzat la situació en 198 països, ha observat que 115 països es troben en risc extrem de tenir treballadors en condició d’esclavitud, una llista liderada per Corea del Nord. ‘Pocs països en el món són immunes a l’esclavitud moderna’, ha indicat Alex Channer, analista de Verisk Maplecroft.

Channer ha assenyalat que l’objectiu de l’informe sobre l’esclavitud és el d’ajudar a les empreses a identificar aquells llocs en els quals hi ha un risc més alt d’esclavitud. El 2015, el Regne Unit ha aprovat una llei contra l’esclavitud que exigeix a les empreses amb un volum de negoci superior als 36 milions de lliures (42 milions d’euros) que informin de les mesures preses per a la detecció i eradicació de l’esclavitud en les seves cadenes de producció.

L’informe assenyala països com Sudan del Sud, República Democràtica del Congo (RDC), un dels més grans productors d’aparells electrònics, i Sudan com els llocs que presenten un major nombre d’esclaus. Entre els països amb un alt risc d’albergar esclavitud es troben Índia, la Xina i la Costa d’Ivori.

La Unió Europea presenta un ‘risc mitjà’ d’utilitzar esclaus, mentre que Alemanya, Finlàndia, Dinamarca i el Regne Unit són els països amb risc més baix d’Europa. ‘En general, la majoria de països presenten un bon marc legal sobre aquesta qüestió, el problema és la correcta implementació d’aquestes lleis’, ha manifestat Channer.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor