Les xeringues recollides en el Raval de Barcelona van pujar al juny i van tornar a baixar a l’agost

  • La comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha detallat aquest dilluns que les xeringues per a droga recollides al barri del Raval del districte de Ciutat Vella van pujar al juny i juliol però van descendir a l'agost, passant d'unes 1.700 a més de 2.000 per tornar a baixar, una mica del que analitzen les causes.

VilaWeb
Redacció
18.09.2017 - 17:55

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

La comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha detallat aquest dilluns que les xeringues per a droga recollides al barri del Raval del districte de Ciutat Vella van pujar al juny i juliol però van descendir a l’agost, passant d’unes 1.700 a més de 2.000 per tornar a baixar, una mica del que analitzen les causes.

Les xeringues que es recullen al barri solen oscil·lar “entre les 1.000 i escaig i les 2.000 i escaig” i sovint es mouen en funció d’un cicle pel qual augmenta i es redueix el consum, ha dit preguntada pels mitjans pels narcopisos en roda de premsa al costat de la tinent d’alcalde Laia Ortiz i a la directora de l’Observatori de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (Aspb), Maribel Pasarín.

Pasarín ha dit que una de les causes d’aquest augment en el Raval són les batudes i els moviments que va haver-hi en la Mina, a Sant Adrià de Besòs al costat de la ciutat, a la fi de 2015: “Si hi ha un moviment de les persones que venen droga, es mouen els indicadors. Més que augments, són moviment”, ha assenyalat.

En aquest sentit, la comissionada de Salut ha assenyalat que en els mesos d’estiu hi ha hagut un augment en la recollida de xeringues en el Raval respecte a altres zones de la ciutat, com en Trinitat Vella, Trinitat Nova i rodalies de la Mina, on s’han reduït.

Tarafa ha defensat que, malgrat l’augment en el Raval al juny i juliol, a nivell de ciutat les xeringues recollides han disminuït: ha destacat que, en el global de Barcelona, s’han reduït les recollides des de les 156.000 de tot 2004 a les 16.000 de 2017 fins a l’agost.

Ha explicat que, des de juny, l’Ajuntament ha doblegat els educadors de carrer en el Raval per acompanyar als consumidors al Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) Baluard, que ha ampliat els seus horaris –obre de les 7.00 hores a les 22.00– perquè consumeixen a la seva sala de venopunció i no ho facin en la via pública.

La tinent d’alcalde de Drets Socials ha explicat que l’abordatge dels pisos en els quals es ven i consumeix droga al barri ha de fer-se de forma integral i que l’Ajuntament ho tracta amb els propietaris dels pisos buits que ocupen: “Si no existissin aquests pisos abandonats, això no passaria”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor