03.06.2016 - 02:00
Els hotels de Barcelona tenen un patrimoni amagat: les seves terrasses. N’hi ha de situades en edificis modernistes, n’hi ha que ten vistes excepcionals, n’hi ha d’especialment acollidores, n’hi ha que mereixen ser vistes pel seu disseny… Per això cada any, amb l’arribada del bon temps, enceten la temporada d’estiu amb el cicle ‘A vista d’hotel’. Es tracta de deu dies on aquests espais- on hi ha terrasses però també patis- s’omplen d’activitats de tota mena: música, tallers, activitats per la mainada, degustacions… i fins i tot natació sincronitzada!
Enguany participen en la iniciativa 66 hotels de tot Barcelona i ofereixen més de 200 activitats. Algunes de les més destacades són una demostració de cuina de la mà de Nandu Jubany i la projecció de diversos curtmetratges de la mà del festival Mecal. Però també hi ha molts concerts de jazz, swing, guitarra clàssica, cantades d’havaneres, sessions de discjòqueis… I la gastronomia hi té un paper destacat a través de tastos de vi, de gintònics, maridatges amb formatges i tallers de sushi i cebiche.
L’objectiu del cicle és escurçar distàncies entre els hotels de Barcelona i els ciutadans i potenciar aquests espais poc coneguts. La moda d’anar a prendre alguna cosa als bars i les terrasses dels hotels ve dels Estats Units i de mica en mica agafa força a les ciutats europees. Per això cada vegada els hotels s’esmercen més en destacar aquests espais i promocionar-los com un espai d’oci durant la temporada d’estiu.