Les perles: Terribas para els peus a Albiol, ‘Hatze Oír’ fa el ridícul a Europa i Ronaldinho es fa cantant

  • Us oferim també les principals notícies del dia i alguna recomanació que no podeu passar per alt

VilaWeb
28.03.2017 - 21:45
Actualització: 28.03.2017 - 23:42

Les perles d’avui

Terribas para els peus a Albiol. El president del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha dit avui en una entrevista a TVE que Catalunya Ràdio i TV3 eren els únics que estaven assabentats de l’acció d’Arran ahir a la seu del PP a Barcelona. Ha dit: ‘Li avanço una informació que crec que és important: es van presentar acompanyats per les càmeres de TV3 i els micròfons de Catalunya Ràdio; els periodistes d’aquests mitjans de comunicació ens van dir que havien estat convocats per la senyora Anna Gabriel.’ Mònica Terribas i el periodista de Catalunya Ràdio Albert Mercadé l’han desmentit.

Ací teniu el vídeo de l’entrevista a Albiol a TVE:

Ridícul a Europa. La conferència que ha pronunciat l’organització Hazte Oír a la sala de premsa del Parlament Europeu ha estat un fracàs. Segons que explica el corresponsal de TV3 a Brussel·les, Albert Elfa, només hi han assistit tres eurodiputats: dos ultradretans de la Lliga Nord italiana –que és la que ha convidat l’entitat espanyola– i l’eurodiputat d’extrema dreta de Polònia Janusz Korwin-Mikke, que no fa pas gaire va justificar al Parlament Europeu que les dones cobressin menys que els homes perquè, a parer seu, són ‘més dèbils, més petites i menys intel·ligents’.

Ronaldinho decideix de fer-se cantant. Ronaldinho ha publicat avui un senzill, ‘Sozinho’, que es pot entendre com el tret de sortida a la seva carrera musical. El jugador brasiler no s’ha retirat del futbol però no juga de professional des de l’any 2015. A més, el mes passat es va convertir en ambaixador del Barça. La passió de Ronaldinho per la música és coneguda i ja havia participat en més vídeos on surt cantant i ballant. Heus ací la seva primera cançó professional:

Les notícies del dia

Segon referèndum a Escòcia. El Parlament d’Escòcia ha aprovat aquesta tarda la proposta de la primera ministra, Nicola Sturgeon, de negociar un segon referèndum d’independència amb el parlament britànic. La proposta ha estat votada per 69 vots a favor i 59 en contra. Fa poques setmanes, Sturgeon va dir que voldria convocar el referèndum a final de l’any vinent. Podeu llegir-ne la informació ací. A continuació teniu el moment de la votació:

Les mateixes promeses de Rajoy. Mariano Rajoy ha tornat a fer les promeses d’inversió en infrastructures a Catalunya que ja va fer l’ex-ministre de Foment José Blanco el 2008: gairebé 4.000 milions en trens de la rodalia de Barcelona fins al 2025, és a dir, la mateixa quantitat promesa entre el 2008 i el 2015, de la qual només s’ha executat un 10%. Tampoc no s’ha complert l’acord d’urgència del 2013 entre el conseller Santi Vila i la ministra Ana Pastor, que preveia un pla d’inversió de 306 milions abans de final del juliol del 2016, del qual només s’ha executat el 4,2%. Adif assegura que, jurídicament, no ha de complir els acords. Tant Carles Puigdemont com el govern català han rebut amb incredulitat aquestes promeses del president espanyol.

El senat espanyol relega Puigdemont. PP i PSOE han acordat, a la mesa del senat espanyol, de vetar la conferència de Carles Puigdemont al ple de la cambra i relegar-la a la comissió general de les comunitats autònomes, a l’antic saló de plens. La mesa no resol directament aquesta petició, a la qual no respon amb un sí o un no, com li havia reclamat el PDECat. A canvi, proposa a Puigdemont que sol·liciti una reunió d’aquesta comissió, possibilitat que concedeix als presidents autonòmics el reglament del senat, com una ‘via institucional idònia’ per a exposar ‘les qüestions d’índole política que consideri oportunes, obrint un diàleg amb les altres comunitats i amb el conjunt dels senadors’.

Unitat de la llengua. La Generalitat Valenciana és el primer govern del país que homologa els diplomes oficials de català del govern andorrà. El 6 de març es va publicar al Diari Oficial del País Valencià l’ordre 7/2017 que té per objecte regular els certificats oficials de coneixements del català que expedeix la Junta Qualificadora de Coneixements.

Inhabilitació imminent. Portaveus d’ERC, En Comú Podem, el PNB i EH Bildu han fet explícita la solidaritat amb el portaveu del PDECat al congrés espanyol, Francesc Homs, arran de la seva immediata inhabilitació en aplicació de la sentència del Tribunal Suprem per la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014.

Les recomanacions

Avui que Rajoy ha aterrat a Barcelona per a prometre milions d’euros en infrastructures, a VilaWeb hem publicat un mapa dels greuges al corredor mediterrani que fa palès que el govern espanyol dóna prioritat al corredor central. També hem recuperat aquesta anàlisi d’Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis, sobre l’operació especulativa que hi ha darrere l’eix central.

També us recomanem aquesta entrevista al president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, que explica la normalització de les relacions amb l’Institut d’Estudis Catalans i el seu acord de col·laboració.

I finalment, avui hem publicat algunes opinions que no podeu passar per alt. Marta Rojals parla d’un problema vigent en ple segle XXI: els animals en circs i festes. ‘És tan simple com que al segle que som i en una societat avançada, els animals no hi han de fotre re, en els divertiments de les persones’, diu Rojals.

Marti Estruch escriu un article sobre la desobediència i diu que, essent molt probable que l’estat espanyol no vulgui acordar un referèndum, arribarà un moment que caldrà desobeir.

I l’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià fa una reivindicació de la figura de Miquel Grau i recorda la polèmica de les plaques dels carrers d’Alacant: ‘De tant en tant, calen episodis com aquest d’Alacant per a recordar com estan les coses i per a evitar de caure en el parany d’una autocomplaença que ens converteix en còmplices.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor