Les perles: el vídeo en càmera oculta que retrata el racisme i el discurs anti-Trump de Gael García Bernal

  • Us oferim també les notícies del dia i alguna recomanació que no podeu passar per alt

VilaWeb

Redacció

27.02.2017 - 21:57
Actualització: 27.02.2017 - 22:51

Les perles d’avui

La xacra del racisme. SOS Racisme ha impulsat una campanya de sensibilització per a denunciar la situació de racisme que viuen moltes persones al país. La campanya parteix d’un enregistrament amb càmera oculta que capta reaccions reals de persones anònimes davant un fet racista. El vídeo comença amb les imatges d’una paradeta de Barcelona on s’anuncia el sorteig d’unes nits en un hotel. Quan s’hi acosta una noia amb vestimenta àrab demana de participar-hi, però quan vol apuntar-s’hi la promotora del concurs li respon que s’han acabat les butlletes i que és pensat ‘per a un altre tipus de públic, per a gent d’aquí, gent normal que va a aquests llocs’. Ací teniu el vídeo:

El discurs anti-Trump de Gael García Bernal. La gala dels Òscar d’aquesta matinada ha deixat molts moments curiosos. L’errada històrica ha estat (i serà) probablement el més recordat, però no ha estat pas l’únic. L’actor Gael García Bernal hi ha criticat durament el president dels Estats Units, Donald Trump, que en aquell moment era a molts quilòmetres de distància, sense fer cas de la gala que es feia a Los Angeles. Ací podeu veure el discus de García Bernal.

https://www.youtube.com/watch?v=ykpXwPEKTzM

Les notícies del dia

Primer dia de judici a Homs. Comença una setmana marcada pels judicis. Avui ha començat, al Suprem, el judici a Francesc Homs per la participació en el 9-N i Pere Cardús n’ha fet tres cròniques des de Madrid. La primera, sobre l’arribada al tribunal, acompanyat d’una gentada. La segona, de la declaració de l’ex-conseller, que s’ha encarat amb el fiscal. I finalment, la de la sessió de tarda, en què els testimonis han qüestionat l’argumentació del fiscal.

Netflix, convidat estel·lar. El fundador de Netflix, Reed Hastings, ha previst que en un termini de deu a vint anys la televisió convencional haurà donat pas a un sistema en què tots els vídeos que veurem seran a internet’ En una conferència al Mobile World Congress, Hastings ha dit que Netflix vol encapçalar aquesta revolució i atènyer els cent milions d’usuaris aviat. També ha assenyalat que la competència entre els diversos actors del sector –com ara Amazon i Youtube– i els avenços en la tecnologia del streaming impulsaran aquesta revolució de la televisió per internet. Llegiu-ne la informació ací.

Pau Llonch posa en evidència Fuster Fabra. Avui han coincidit a la tertúlia del programa ‘El matí de Catalunya Ràdio’ l’activista Pau Llonch i l’advocat José María Fuster Fabra, vinculat a Ciutadans i ex-membre del partit d’ultradreta Fuerza Nueva. Fuster Fabra fou advocat del general Rodríguez Galindo, condemnat pels GAL, i entre tots dos es va establir una relació d’amistat, fins al punt que Galindo fou testimoni del seu casament, a Sitges, el 1999. Aquest matí Llonch li ha recordat aquest passat, que el 2013 va revelar VilaWeb en aquest article. ‘Aquesta és la condició democràtica de l’estat que a tu t’encanta defensar, com a ex-membre de l’extrema dreta d’aquest país’, li ha etzibat. Escolteu l’àudio ací.

Premi Martí Gasull per a la comunitat sikh. La comunitat sikh de Catalunya ha guanyat el Premi Martí Gasull i Roig de la Plataforma per la Llengua. Aquest guardó s’atorga anualment a persones o entitats dels Països Catalans que s’hagin distingit en els objectius de la Plataforma per la Llengua: promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social i des d’una perspectiva transversal en l’àmbit sòcio-econòmic i audiovisual, en l’acollida lingüística de nouvinguts, en tots els àmbits educatius i a les administracions. Llegiu-ne tota la informació ací.

Les recomanacions

Avui a VilaWeb hem publicat una entrevista a Roger Vinton, misteriós autor de texts econòmics que ara publica el llibre La gran teranyina.

Us recomanem també l’opinió de Joan-Lluís Lluís, sobre l’estrany regionalisme de Sí al País Català.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor