Les obres del pàrquing de Bruges arrancaran a la primavera i s’obrirà la primera fase del Parc Central

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat este dimecres, durant el seu discurs en el Debat sobre l'estat de la ciutat, que la pròxima primavera començaran les obres del pàrquing de la Plaça de Bruges, al costat del Mercat Central, així com que la primera fase del Parc Central, la pròxima al barri de Russafa, s'obrirà per als veïns abans de les pròximes Falles.

VilaWeb
Redacció
20.09.2017 - 18:16

VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat este dimecres, durant el seu discurs en el Debat sobre l’estat de la ciutat, que la pròxima primavera començaran les obres del pàrquing de la Plaça de Bruges, al costat del Mercat Central, així com que la primera fase del Parc Central, la pròxima al barri de Russafa, s’obrirà per als veïns abans de les pròximes Falles.

Així mateix, ha destacat que ja estan preparats, per a este futur espai verd, els projectes de les naus de Ribes dedicades a activitats culturals i a la Universitat Popular. Ribó ha avançat també la decisió d'”iniciar un procés participatiu, amb arquitectes i urbanistes, amb la finalitat de trobar la millor solució per a la Plaça de l’Ajuntament” i amb la intenció que “deixe de ser una gran rotonda” per a “passar a ser un espai per a gaudiment de la ciutadania”.

Pel que fa a l’aparcament de la Plaça de Bruges ha recordat la “costosa inversió” que ha fet l’Ajuntament, després de l’arribada del seu equip al govern local, per a adquirir esta infraestructura “sense finalitzar”. “La plaça de Bruges, que volia ser una faraònica estació de metres de la inacabada línia T2. Un aparcament fonamental per al Mercat Central i amb un disseny surrealista” perquè “disposa d’eixida de cotxes però no d’entrada”, ha apuntat.

Ribó ha criticat que el PP deixara este emplaçament sense acabar i ha assegurat que serà el seu govern qui ho duga a terme. “Ens ha tocat arreglar molts dels seus enredos”, ha dit als ‘populars’, alhora que ha anunciat que “d’ací a poques setmanes es licitaran les obres i que previsiblement a la primavera començaran a entrar les màquines”.

Abans de parlar del Parc Central, el responsable municipal ha manifestat que “els parcs i jardins són un element clau de relació intergeneracional que permet la socialització i, sobretot, la relació amb el medi natural”, per la qual cosa ha asseverat que es treballa “en uns jardins que augmenten la biodiversitat tant amb planes autòctones com amb insectes beneficiosos, com les abelles, i eliminant al màxim l’ús d’herbicides i plaguicides tòxics”.

L’alcalde ha assegurat que amb este criteri es treballa en tots els espais verds del terme municipal i ha anunciat a continuació l’obertura de la primera fase del Parc Central per a la pròxima primavera. Igualment, en parlar d’estos espais s’ha referit al treball fet per a ampliar els jardins de Vivers, executar el Parc Lineal de Benimàmet i escometre els projectes previstos per a Malilla i Natzaret.

“CIUTAT DE PLACES”

Joan Ribó ha manifestat la seua “aposta” per fer de València “una ciutat còmoda i amable on la gent isca a gust de les seues casa per a relacionar-se” i una urbs de “places i jardins”. En este context ha parlat de les “grans places” de la capital valenciana i ha censurat que s’haja usat “els últims anys com a grans rotondes per als cotxes” com ha succeït amb la de la Reina o de l’Ajuntament.

“És voluntat del Govern de la Nau transformar estes places en espai públic per al gaudi de les persones”, ha dit. Així, ha esmentat el “procés participatiu” que es preveu iniciar per a la remodelació de la Plaça de l’Ajuntament.

En esta línia, la primera tinent d’alcalde i portaveu socialista, Sandra Gómez, ha expressat durant la seua intervenció en el debat la voluntat del govern local de l’equip de govern de treballar perquè València tinga “un centre històric més amable i obert a les persones”. Per açò, ha afirmat que se’n va a buscar “una ciutat de places, des de Sant Agustí fins a la Plaça de la Verge” però també comptant amb “els barris” per a crear una urbs “més humana”.

Gómez ha defès així la idea d’aplicar “un urbanisme de proximitat perquè tots els barris estiguen millor connectats”. “Nosaltres som dels veïns que van amb bicicleta, en transport públic i els que necessiten anar amb cotxe”. “Anem a pensar en tots ells”, ha assegurat. En este context ha apostat per comptar amb “barris més cohesionats i millor dotats de servicis per als seus veïns” i el primer edil de “barris cèntrics”.

JUNTES MUNICIPALS

Igualment, l’alcalde ha donat a conéixer en el seu discurs la constitució de les noves Juntes Municipals dels Poblats del Nord, Oest i Sud el primer trimestre de 2018, la mitjana perquè en els pròxims mesos s’estenga a altres barris la recollida selectiva de matèria orgànica després de l’experiència de Benimaclet, Sant Marcel·lí i els hospitals.

D’altra banda, ha al·ludit als contactes amb municipis de l’àrea metropolitana per a la construcció d’unes instal·lacions comunes d’acolliment d’animals. Respecte a este últim àmbit ha assenyalat que als setze parcs d’esplai i socialització per a gossos en molts barris hi ha previstos cinc més”. Quant a benestar animal ha dit que s’han duplicat les adopcions d’animals i s’han reduït un 10% els abandonaments.

MARINA DE VALÈNCIA

Joan Ribó ha parlat també d’espais de la ciutat com La Marina de València i ha destacat que “finalitzarà 2017 amb un balanç positiu d’ingressos enfront de gastos, sempre que es deixa costat el deute heretat del passat”. Ha detallat que “els ingressos han passat de 4,2 milions entre maig de 2015 i abril de 2016 a 5,7 milions en el mateix període de l’any següent”, la qual cosa representa “un increment del 34,5%”.

En parlar de la franja marítima, l’alcalde s’ha referit també al Cabanyal-Canyamelar i ha afirmat que “les millores en la urbanització del barri ja s’han fet notar” encara que “ho faran més”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor