Les famílies de les víctimes de l’inflable de Caldes encarreguen un informe sobre errors administratius

  • Les famílies de la nena morta i els sis ferits al castell inflable instal·lat en un restaurant de Caldes de Malavella (Girona) han encarregat un informe tècnic per analitzar possibles errors administratius i demanar responsabilitats a l'Ajuntament i a la Generalitat.

VilaWeb
Redacció
11.07.2017 - 15:25

GIRONA, 11 (EUROPA PRESS)

Les famílies de la nena morta i els sis ferits al castell inflable instal·lat en un restaurant de Caldes de Malavella (Girona) han encarregat un informe tècnic per analitzar possibles errors administratius i demanar responsabilitats a l’Ajuntament i a la Generalitat.

Així ho ha explicat el seu advocat, Carles Alabau, en declaracions a Europa Press després que aquest dimarts hagin declarat al Jutjat d’Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners els pares de la menor morta i d’altres nens en qualitat de testimonis i perjudicats.

Segons l’advocat, aquest informe tècnic estarà llest previsiblement la setmana que ve i té com a objectiu revisar la normativa d’aquests inflables i constatar si es van complir tots els requisits administratius perquè estigués instal·lat.

El perit encarregat revisarà les ordenances i analitzarà si els expedients estan ben tramitats, ja que constaten que hi ha hagut “falta de rigor” i que l’administració no ha estat diligent, en les seves paraules.

El restaurant no comptava amb una llicència específica per tenir l’inflable, encara que sí tenia la llicència d’activitat corresponent.

Les famílies constaten una “clara negligència” per part dels propietaris ja que, segons l’informe dels Mossos d’Esquadra, només tenia dos dels deu ancoratges posats, i van comprar el castell de segona mà sense que consti cap document, factura, comprovant o llibre d’instruccions, segons Alabau.

SENSE INSTRUCCIONS

A les seves declaracions, els pares han explicat que quan van arribar al restaurant ningú els va donar cap instrucció sobre l’ús de l’inflable ni els va dir que havien d’encarregar-se ells mateixos de la seguretat dels nens.

Els pares, que estaven a una distància d’entre 15 i 30 metres, tampoc no van veure que hi hagués cap monitor encarregat de la seguretat ni cap empleat que revisés la instal·lació.

Segons el que han explicat davant el jutjat, no bufava el vent en aquell moment, però sí alguna ratxa de tant en tant, i es van donar compte del que passava pels crits dels nens, quan l’atracció ja s’havia enlairat un metre del terra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor