16.01.2018 - 14:11
|
Actualització: 16.01.2018 - 15:07
Les tres entitats que participen de la multiconsulta que s’ha de fer a Barcelona abans de l’estiu –Aigua és Vida, Tanquem els CIEs i Habitem Sant Pau– demanen una defensa més aferrissada de la iniciativa per part del govern municipal, després que l’Ajuntament ja s’hagi compromès a tirar-la endavant malgrat els recursos judicials que amenacen la seva celebració.
Les tres entitats consideren que el nou reglament de participació ciutadana és una mostra clara que els barcelonins ‘volen participar més activament en la seva ciutat més enllà de les eleccions municipals’ i per això exigeixen al govern d’Ada Colau que asseguri la seva celebració. Des d’Aigua és Vida, un dels col·lectius que presenta una pregunta sobre la municipalització de l’aigua, alerten d’una ‘estratègia’ de la companyia Agbar per a boicotejar la multiconsulta ‘per a evitar la municipalització de l’aigua’.
De fet, la portaveu de l’entitat d’Aigua és Vida, Míriam Planas, assegura que ‘no s’esperaven una resposta tan ràpida’ i això ‘certifica que tenen por d’obrir el debat’ però segons el seu punt de vista, aquest recurs judicial no ha de ser cap impediment per tirar endavant el nou reglament que ha de permetre als barcelonins opinar sobre diversos temes de la ciutat.
En la multiconsulta també hi participarà l’entitat Habitem Sant Pau, que pretén crear un pla pilot per a una cooperativa d’habitatge social al gimnàs Sant Pau. La portaveu d’aquesta entitat, Lara Cáceres, troba ‘insuficient’ la resposta de l’Ajuntament i ha instat a l’alcaldessa de Barcelona ‘a defensar les seves eines’ malgrat les traves que puguin trobar.
La tercera iniciativa que es porta a consulta és canviar el nom de la plaça d’Antonio López per Idrissa Dialo, que va morir al CIE en condicions encara desconegudes l’any 2012. La portaveu de Tanquem els CIEs, Laura Mena, ha assegurat que ‘seria una llàstima que els interessos d’algunes empreses impedissin a la gent opinar’. Tots tres col·lectius mantenen el seu compromís amb la recollida de les 15.000 signatures per a cada una de les preguntes. Els queda un mes per aconseguir-ho abans l’ajuntament no validi aquestes signatures.