20.12.2017 - 17:40
|
Actualització: 20.12.2017 - 18:03
El ple de les Corts Valencianes ha aprovat la llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat, més coneguda com a llei d’acompanyament. Ho ha fet amb els vots a favor del PSPV, Compromís, Podem i els vots en contra de PP, Ciutadans i els no adscrits.
Per al portaveu del PSPV a les Corts, Manolo Mata, la norma comporta ‘canvis significatius’ al País Valencià que seran ‘irreversibles’. ‘Tenim la millor llei d’acompanyament de la història, malgrat l’ofensiva recentralitzadora del govern espanyol que vol eliminar l’autonomia valenciana.’
Antonio Montiel, de Podem, ha destacat que el projecte de llei que va entrar a les Corts ‘no té res a veure’ amb la norma que s’ha aprovat avui. ‘S’ha fet un pas substancial tant en sentit polític com en la part social de les mesures’, ha valorat. Ha subratllat que calia abordar els debats sobre l’agència de residus i la taxa turística perquè la qüestió no es resolia pas oposant-se a les esmenes, sinó que ‘el Consell està emplaçat a asseure’s a treballar amb la resta de grups per reflexionar’.
Pel PPCV, la presidenta, Isabel Bonig, ha criticat la gestió del Consell: ‘Ningú no ha fet més per les classes més humils que el PP, creant cinc milions de llocs de feina i oportunitats.’ Per la seva banda, el diputat de Ciutadans Toni Woodward ha dit que el ‘lobby’ per a la formació eren ‘els ciutadans’ i que no volia que el País Valencià tornés a ser governat per ‘un partit que manipula les dades del dèficit i oculta part de la despesa sanitària’. Finalment, el diputat del grup de no adscrits David de Miguel ha admès que encara, tot i no oposar-se completament a la llei, hi havia votat en contra perquè hi havia articles amb ‘sectarisme’.