Les Corts insten el Consell a impulsar un Pla Estratègic de Formació per a previndre casos de maltractament infantil

  • El ple de les Corts ha aprovat per unanimitat instar el Consell a impulsar l'elaboració d'un Pla Estratègic de formació per a la prevenció i detecció dels casos de maltractament en la infància i adolescència. Així mateix, ha acordat que l'executiu valencià exigisca al Govern la promoció de mesures respecte a la violència contra la infància impulsant l'elaboració d'una llei "com a eix d'una estratègia integral davant la violència contra els xiquets i adolescents".

VilaWeb
Redacció
05.07.2017 - 15:39

VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)

El ple de les Corts ha aprovat per unanimitat instar el Consell a impulsar l’elaboració d’un Pla Estratègic de formació per a la prevenció i detecció dels casos de maltractament en la infància i adolescència. Així mateix, ha acordat que l’executiu valencià exigisca al Govern la promoció de mesures respecte a la violència contra la infància impulsant l’elaboració d’una llei “com a eix d’una estratègia integral davant la violència contra els xiquets i adolescents”.

Concretament, la proposta apunta que el pla està dirigit especialment als professionals de servicis socials, educació, sanitat pel que es requerirà la coordinació de les Conselleries competents.

Així mateix, la proposta advoca per impulsar l’engegada de línies d’investigació sobre la violència contra la infància a la Comunitat en tots els seus àmbits i tipologies amb el focus posat en els col·lectius més vulnerables, així com aposta per realitzar un estudi i revisió dels indicadors de risc per a la detecció de qualsevol tipus de violència contra la infància i adolescència, en col·laboració amb les entitats locals amb l’objectiu d'”optimitzar la intervenció i protecció dels xiquets menors d’edat víctimes de maltractaments”.

També planteja desenvolupar mesures de caràcter integral que combaten la violència contra la infància, en el marc de la competència autonòmica, des d’una perspectiva de prevenció, detecció, protecció i reparació, tenint en compte totes la mesures de protecció a la víctima i mesures de justícia reparadores amb l’agressor, regides des de la necessitat de la coordinació inter i intra institucional per al desenvolupament de polítiques integrals i desprotecció i atenent al principi d’interés superior del xiquet.

Així mateix, promou la difusió de la problemàtica i les seues solucions a través de la realització de campanyes de prevenció i sensibilització ciutadana i l’impuls de la realització d’un estudi complet sobre violència contra la infància i l’adolescència de grups vulnerables a la Comunitat “identificant les causes específiques de la prevalença i adoptant les mesures necessàries per a combatre-les i garantint la necessària coordinació dels Servicis Públics amb les entitats sense ànim de lucre que tinguen en les seues finalitats la salvaguarda dels drets de les persona en situació vulnerable.

Sobre este tema, la diputada de Cs Mercedes Ventura ha indicat que el maltractament als menors suposa “un atemptat a l’infant en tota la seua integritat” que pot derivar, posteriorment, en un atemptat contra la societat en general perquè estos menors en un futur poden copiar estes conductes violentes. Ha alertat de la violència que hi ha actualment en les aules i, especialment, la que patixen col·lectius més vulnerables com a menors LGTB o les dones víctimes de masclisme. Per açò, ha advocat per “reflexionar sobre el que està fallant perquè cal posar-li fi a este problema per a no seguir avivant el foc”.

Per la seua banda, el diputat del grup de No Adscrits, Alberto García ha urgit a treballar perquè els menors “tinguen un futur”, mentre que David de Miguel ha valorat que la proposta haja tirat avant amb consens de tots els grups perquè “això és el que engrandix la nostra tasca perquè vam demostrar els ciutadans que estem per a solucionar problemes i vetlar pel seu benestar”.

Des de Podem Fabiola Meco ha advertit que la violència està present en les classes, els carrers, el treball i fins i tot en les cases pel que també ha urgit a millorar el sistema per a “reduir els perills que aguaiten” i enfortir el futur dels menors “fora de violència, barreres i pors”.

Per la seua banda, la parlamentària de Compromís Mónica Álvaro ha advocat per “entre tots millorar les vides dels quals són el nostre futur” i Concha Andrés del PSPV ha advocat per millorar la inversió social i coordinar els esforç dels poders públics per a actuar sobre els factors de risc, detectar indicis, activar protocols i per a “obligar els violents a rendir comptes”.

Finalment la diputada del PP María José Ferrer ha subratllat que infància són jocs, felicitat i aprenentatge pel que ha considerat que és l’obligació de les administracions transformar les possibles “ombres en llum” i les “agressions en justícia” perquè ha alertat que hi ha molts xiquets que no estan protegits i tenen por perquè patixen violència i existixen “moltes víctimes que no afloren en les estadística i porten el seu dolor sense explicar-ho”, especialment els col·lectius més vulnerables.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor