Les comarques limítrofes del Barcelonès, principals receptores de fluxos migratoris

  • Les comarques limítrofes del Barcelonès són les principals receptores de fluxos migratoris dins de Catalunya, segons ha informat aquest divendres l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
15.09.2017 - 11:56

BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

Les comarques limítrofes del Barcelonès són les principals receptores de fluxos migratoris dins de Catalunya, segons ha informat aquest divendres l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) en un comunicat.

El 2016 han registrat 230.171 canvis de residència entre municipis de Catalunya –amb una disminució del 5,8% respecte al 2015– i el 56,5% d’aquests moviments interns a Catalunya han estat intercomarcals, i han donat com a resultat un saldo migratori de signe positiu en 23 comarques i a l’Aran.

De les 18 comarques que registren saldos negatius, el Barcelonès destaca per presentar el major saldo d’aquest signe de les migracions intercomarcals, amb una pèrdua de 7.627 sortides netes en la resta de Catalunya.

El major flux emigratori procedeix del Barcelonès, amb 36.433 sortides cap a la resta de comarques de Catalunya, i on les comarques limítrofes són les principals receptores d’aquests fluxos.

El 26,2% tenen com destinació el Baix Llobregat; el 20,1%, el Vallès Occidental; el 14,3%, el Maresme, i el 9,5%, el Vallès Oriental.

DESCONCENTRACIÓ URBANA

Per municipis, es constata un procés de desconcentració urbana en direcció a la perifèria metropolitana, amb un saldo negatiu de 7.053 a la ciutat de Barcelona.

D’altra banda, el conjunt de municipis de petita dimensió –menys de 2.000 habitants– també són emissors nets de migració cap a la resta de municipis, amb un saldo de -637.

El saldo migratori total de Catalunya és de 49.122 entrades netes, com a resultat de l’aportació de la migració amb la resta d’Espanya, –3.889– i la migració a l’estranger –45.233–.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor