07.03.2016 - 21:45
|
Actualització: 07.03.2016 - 22:24
1a perla. El vídeo viral sobre la història dels valencians. La productora Granissat ha produït un vídeo d’animació en què explica en poc més de vuit minuts la història dels valencians. Aquest vídeo, que s’ha fet viral a la xarxa, ha estat elaborat amb l’assessorament de l’historiador Vicent Baydal i la veu en off de la periodista Amàlia Garrigós. Responent la pregunta ‘qui som els valencians?’, s’hi fa un repàs històric des de la fundació del Regne de València fins a l’actualitat.
Vegeu el vídeo:
2a perla. YouTube es nega a eliminar comentaris insultants en el vídeo d’una catalana negra. Desirée Bela-Lobedde va publicar ara fa un parell d’anys a YouTube uns vídeos en què denunciava actituds racistes amb què es trobava pel fet de ser una dona negra. Aquests vídeos van rebre molts comentaris de gent que li donava suport, però també n’hi havia d’ofensius i insultants. Avui TV3 ha explicat el cas: la Desirée havia d’esborrar ella, un per un, els comentaris, fins que se’n va cansar i va demanar a YouTube que ho fes. Però la resposta de la companyia va ser que no detectava pas cap violació de les seves normes d’ús. Ara ha acabat portant el cas al Defensor del Poble espanyol, a qui ha demanat que presentés un denúncia a la fiscalia.
Heus ací el vídeo:
Al vídeo que va publicar a YouTube, la Desirée es queixava que la gent li digués que bé que parlava l’espanyol, havent nascut aquí. O bé que quan deia que treballava a Port Aventura la gent li demanés si estava a l’àrea de la Polinèsia o de Mèxic. ‘Doncs no, a l’àrea de personal, fent les nòmines’, replicava.
3a perla. Empar Moliner ridiculitza els insults de l’espanyolisme a Gabriel Rufián. El portaveu d’ERC al congrés espanyol, Gabriel Rufián, va rebre un munt d’insults a la xarxa i en alguns mitjans de comunicació espanyols arran del discurs que va fer al ple d’investidura de divendres. El periodista Alfredo Urdaci, per exemple, va dir a Twitter: ‘Rufián ha fet un discurs subnormal en el sentit estricte de la paraula.’ També fou insultat en un article al diari El Confidencial, titulat ‘Un tal Rufián que va fer honor al seu cognom’, i en un altre del diari ABC, en què l’atacaven fins i tot perquè anava vestit de negre. Rufián va acabar discutint per Twitter amb l’escriptor Arturo Pérez Reverte.
Doncs bé, avui l’escriptora Empar Moliner ha analitzat tots aquests insults, a la seva secció al programa ‘Els Matins de TV3’. I els ha ridiculitzats amb el seu estil analític característic. Ací en teniu resultat:
4a perla. Les espectaculars imatges finalistes del concurs de la Smithsonian Institution. Ja s’han anunciat els tretze finalistes del concurs fotogràfic de la Smithsonian Institution, un ens educatiu i de recerca, amb un complex de museus, gestionat i pagat pel govern dels Estats Units. Els finalistes han estat escollits entre més de 46.000 presentacions dels fotògrafs de 168 països i territoris. Els guanyadors se sabran a final de març. Podeu veure les imatges finalistes ací.
5a perla. Quins emojis feu servir més a Twitter? Els emojis ja formen part de les nostres comunicacions instantànies i els fem servir en tot i per a tot, ben sovint d’esma i sense parar-hi esment. Si voleu saber quin ús n’heu fet i quins són els que més heu fet servir, amb Emoji Life en traureu l’aigua clara. És una eina per a Twitter que analitza les piulades del vostre compte en cerca dels emojis, per a donar-ne tota mena de detalls.
Sols us cal accedir al vostre compte a través de la web d’Emoji Life per a obtenir-ne dades, com ara la quantitat total d’emojis que hi apareixen, les imatges més recurrents, gràfics d’ús, els emojis que més agraden a la gent i quins s’han repiulat més. Ací en teniu un exemple.