Les 5 perles: Un grup de kurds canta una cançó d’Obrint Pas i l’agraïment emocionat de Jordi Cruyff

  • Us oferim un recull de notícies destacades i curioses

VilaWeb
Redacció
29.03.2016 - 21:45
Actualització: 29.03.2016 - 22:12

1a perla. Un grup de kurds sorprèn cantant ‘Som’ d’Obrint Pas amb una colla de catalans. Un grup de kurds, acompanyats de catalans, ha enregistrat un vídeo en què canta ‘Som’, una de les cançons més emblemàtiques d’Obrint Pas. La cançó dura dos minuts: la meitat és cantada en català i l’altra meitat, en kurd. Ha estat enregistrada a Pasur, al nord del Kurdistan.

Vegeu-ne el vídeo:


2a perla. L’agraïment emocionat de Jordi Cruyff: ‘En Johan no és solament nostre, sinó de tothom’. Jordi Cruyff ha agraït el suport que rebut aquests últims dies arran de la mort de son pare. En nom de la família, ha explicat que el seu pare volia un acte molt privat, però que han entès que era inevitable la transcendència pública: ‘En Johan no solament és nostre, és de tots.’ També ha explicat que l’últim acord que havia signat el seu pare fou un conveni amb el Barça per a la fundació d’ajut a nens amb discapacitat.


3a perla. El golàs d’un aleví del Barça contra el Madrid que fa la volta al món. Aquest cap de setmana l’equip aleví del Barça de futbol va guanyar a Palamós la Mediterranean International Cup (MIC), un dels torneigs de futbol base més prestigiosos. Els blau-grana van vèncer per 2 a 0 el Real Madrid en un partit espectacular, en què es pogueren veure detalls d’una gran qualitat. S’hi va destacar un jugador, Toni Caravaca, d’onze anys, l’autor del segon gol del Barça, un xut de falta des de fora de l’àrea que va entrar per l’escaire de la porteria del Madrid. El vídeo del gol ja ha fet la volta al món:

A video posted by ESPN FC (@espnfc) on


4a perla. El català ja arriba a les aplicacions mòbils de Twitter. Des d’avui l’aplicació de Twitter per a iOS ja és disponible en català, tal com ha anunciat la companyia al bloc oficial, en què ha fet pública també la incorporació del búlgar, el croat, el serbi i l’eslovac.

Per a poder disposar de la versió en català, de primer cal descarregar l’última versió de l’aplicació de Twitter i després escollir l’idioma en les opcions de configuració. L’empresa ha anunciat que ben aviat el català també arribarà a l’aplicació per a Android.

Al bloc oficial, Twitter ha agraït la tasca dels traductors voluntaris que han fet possible la versió en català: Montxo Sempere, Jesús Sánchez Blázquez, Jordi Collell, Jaume Tor Soto i Joan Montané.

La notícia, considerada un important avenç en la presència del català a internet, ha estat celebrada a Twitter.

https://twitter.com/twitter_ca/status/714702535832035328


5a perla. Llegir llibres electrònics d’Amazon sense pagar. Fa un parell d’anys, l’autor i blocaire Thierry Crouzet es va adonar per casualitat que els llibres electrònics (‘e-books’) d’Amazon entraven en la categoria de venda per correspondència i que, per tant, els compradors podien disposar de catorze dies per a reemborsar-los si finalment no els interessaven. Des d’aleshores, ha fet servir aquest ardit unes quantes vegades per llegir títols digitals gratuïtament i li ha funcionat: simplement compra un llibre electrònic al catàleg d’Amazon i, abans dels catorze dies que el codi de consum li atorga per a retornar-lo, se’l llegeix. Tot plegat, de manera legal.

Crouzet no és pas l’únic que recorre a la ‘pirateria legal’, com es descriu en aquest article de Rue89. La publicació francesa ha parlat amb més gent que fa servir el dret de retractació en les vendes per internet, per motius ben diversos.

L’aprofitament d’aquest forat legal no sembla pas que sigui multitudinari. Tanmateix, ja va suscitar fa dos anys una petició en línia a Amazon, signada per més de sis mil autors, perquè ‘deixés de reemborsar els llibres digitals comprats a Kindle si ja havien estat llegits’; perquè, efectivament, la companyia té manera de saber aquesta informació.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor