14.03.2016 - 21:45
|
Actualització: 14.03.2016 - 22:24
1a perla. Empar Moliner desarma amb ironia els atacs de Félix de Azúa als mestres. El novel·lista català Félix de Azúa va ingressar ahir a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE). I després va fer unes declaracions en què va dir coses com ara: ‘L’educació a Catalunya és en mans de talibans, que ensenyen l’odi a tot allò que és espanyol.’ I també: ‘La intenció final és eliminar l’espanyol i influir els nens amb una pedagogia de l’odi contra tot allò que és espanyol.’
Doncs bé, Empar Moliner, també escriptora, ha fet una resposta irònica a les paraules d’Azúa, en una intervenció al programa ‘La vida’, de Sílvia Cóppulo.
Escolteu la seva intervenció:
2a perla. Clatellot de Colau al regidor del PP que li deia que hauria de fregar a terra. La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha replicat avui les polèmiques declaracions del regidor del PP de Palafolls Óscar Bermán en què deia: ‘En una societat seriosa i sana, Ada Colau netejaria a terra i no faria de batllessa de Barcelona.’
Colau li ha contestat per Twitter amb aquestes paraules: ‘#EnUnaSociedadSana Ser batllessa i fregar a terra és compatible. Ser masclista i regidor no hauria de ser-ho.’
Vegeu el piulet:
#EnUnaSociedadSana ser alcaldesa y fregar suelos es compatible. Ser machista y concejal no debería serlo pic.twitter.com/f61Kd4yQSr
— Ada Colau (@AdaColau) 14 de març de 2016
3a perla. La Falla Carrer de Baix posa Felip V cap per avall. Dimarts de la setmana passada van començar les Falles de València. D’aleshores ençà, les mascletades i la preparació dels monuments han anat omplint el dia a dia de la festa. La Falla Carrer de Baix va començar la celebració d’enguany amb una acció reivindicativa. El vídeo d’aquella acció té cada vegada més visites a Facebook. Va fer la representació del moment que es va decidir de posar el retrat de Felip V cap per avall al Museu de l’Almodí a Xàtiva, el 1956.
Vegeu el vídeo de la falla Carrer de Baix:
Posted by FALLA CARRER DE BAIX on dimarts, 8 / març / 2016
4a perla. La secreta bellesa de les llàgrimes sota el microscopi. Quan pensem en les llàgrimes, normalment ens vénen al cap imatges de tristesa i de ràbia, però també de màxima alegria. Ara, després de veure el projecte Imaginarium of Tears, de l’artista neerlandès Maurice Mikkers, potser també us faran pensar en tot un espectacle.
Les fotografies i filmacions d’Imaginarium of Tears, ampliades sota un microscopi, posen al descobert les boniques i complexes formes que amaguen les llàgrimes, com si fossin cristalls de neu o cràters lunars, i sobretot el caràcter diferent de cadascuna de les mostres que ha analitzat l’autor a partir d’amics, familiars, desconeguts i d’ell mateix.
El treball de Mikkers, que va explicar el seu projecte en aquest article, ha estat seguit recentment per la revista Quartz, amb un vídeo on mostra la seva recerca i s’exposen les diferències entre llàgrimes sorgides davant d’un ventilador, per la malaltia d’un familiar, per un moment de pànic o, simplement, perquè pelem cebes.
5a perla. Europa s’aboca a l’exploració de Mart. Avui la millor Europa, la científica i tecnològica, començarà a fer efectiu un gran desafiament. Amb l’ambiciós programa ExoMars 2016-2018, es llançarà decidida a l’exploració del planeta Mart amb naus en òrbita, nau de descens, robots exploradors i amb la missió final de portar mostres del planeta a la Terra pels volts del 2020. Una expedició a Mart que Enric Marco explica amb detall en aquest apunt del seu bloc ‘Pols d’estels’.