12.01.2016 - 21:45
|
Actualització: 12.01.2016 - 22:26
1a perla. Les trampes del vídeo tronat i difamador de Carles Puigdemont. L’unionisme s’ha posat nerviós per l’elecció de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat de Catalunya. El resultat de la caiguda d’Artur Mas, tan desitjada per determinats sectors de l’espanyolisme, ha estat l’elecció d’un independentista decidit i que anuncia que no és temps de covards. L’actitud tranquil·la i irònica de Puigdemont ha tret de polleguera alguns reductes espanyolistes, que s’han afanyat a furgar en el passat del nou president per veure si hi trobaven draps bruts. De moment, s’han estavellat contra la realitat: aquests va ser amb el cas del piulet de Twitter que van treure a passejar en la sessió d’investidura Inés Arrimadas i Xavier Garcia Albiol. La resposta de Puigdemont fou antològica. També ho ha intentat, amb un vídeo que voreja el ridícul i que manipula els continguts, una pàgina que actua sota l’anonimat, ‘Dolça Catalunya’.
Vegeu la peça a continuació:
2a perla. La NASA obre una oficina per a protegir la Terra d’asteroides. Tot i que no hi ha cap amenaça imminent d’asteroides, és important de controlar-ne la trajectòria per veure si n’hi ha cap que pugui arribar a coincidir amb la Terra. Així ho veu la NASA, que acaba d’inaugurar la Planetary Defence Coordination Office (PCDO) per a catalogar objectes espacials que siguin un perill per a la Terra i treballar amb més agències governamentals per protegir el planeta en cas d’una amenaça real.
‘L’establiment formal de la Planetary Defence Coordination Office vol fer evident que la NASA es compromet a tenir un paper capdavanter en els esforços nacionals i internacionals de detecció d’amenaces d’impacte natural i a estar preparada en cas de necessitat de la defensa planetària’, segons Lindley Johnson, cap del PCDO.
La nova oficina, entre més objectius, vol desenvolupar tecnologia per a desviar i redirigir asteroides que es dirigeixin a la Terra.
Des del 1998, s’han descobert més de 13.500 objectes de totes les mides aproximant-se a la Terra. Els més recents es poden consultar en aquest giny de la NASA.
3a perla. El curiós origen del ‘retro running’. De vegades, les fal·leres arriben de la manera menys impensable. És el cas de l’irlandès Garret Doherty: un dia, mentre corria, va decidir d’anar de cul arrere perquè el sol el molestava molt als ulls. Així, segons que explica, va néixer la seva passió pel ‘retro running‘, l’un esport que consisteix a córrer d’esquena.
D’aleshores ençà, Doherty s’ha convertit en un especialista d’aquesta modalitat esportiva i n’és el campió del món. La traça que té corrent enrere, l’ha demostrada ara fa poc davant les càmeres del portal Caters News:
4a perla. El procés català supera ‘Borgen’ i ‘House of Cards’, segons el Financial Times. Poc o molt, les desenes i desenes d’articles a la premsa internacional sobre el tomb espectacular en el procés independentista català d’aquest cap de setmana expressaven sorpresa. Però, sens dubte, el que l’ha expressada de la millor manera és el corresponsal a Madrid del Financial Times. Tobias Buck va escriure ahir un article, ‘Puigdemont protagonitza un nou tomb en el serial separatista català‘, amb una entradeta brillant: ‘Dinamarca té la sèrie “Borgen”. Els EUA tenen “House of Cards”. I Espanya té la campanya independentista catalana, una apassionant sèrie política amb enjòlit, tombs sorprenents i revelacions d’última hora tan inesperades que enrojolarien els guionistes de sèries televisives.’
http://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2016/01/2495-1.jpg
5a perla. David Bowie, l’origen de la sintonia de Catalunya Ràdio? La sintonia de Catalunya Ràdio, una de les més emblemàtiques de la ràdio catalana, podria haver-se inspirat en la cançó ‘Join the gang’ de David Bowie. Com podreu comprovar, en la tornada d’aquest tema musical sonen unes notes de piano que s’assemblen sorprenentment a la sintonia de Catalunya Ràdio. Es repeteix unes quantes vegades durant la cançó, la primera de les quals al segon vint. Comproveu-ho.