09.12.2015 - 21:45
|
Actualització: 09.12.2015 - 22:41
1a perla. Un estudiant increpa Jordi Cañas a l’entrada del CCCB. Aquest matí s’ha fet un debat entre els candidats de les llistes de Barcelona a les eleccions al congrés espanyol del 20 de desembre. L’havia organitzat El Periódico i els candidats hi han acudit amb els seus assessors i equips de campanya. Entre els membres de Ciutadans hi havia l’ex-diputat Jordi Cañas. A l’entrada de l’acte, que es feia al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), un grup d’estudiants s’ha discutit amb Cañas fins que un jove ha començat a increpar l’ex-diputat amb molta contundència. Algú ha cridat: ‘Paga el que deus!’ Vegeu el vídeo que ha penjat un usuari de Twitter:
Lo mejor del #DebateEPC ha sido esto: separan a @jordi_canyas y a un estudiante para que no se peguen pic.twitter.com/iDZAG1qZIV
— Sergi Santiago (@_sergisantiago) December 9, 2015
2a perla. Rufián i Tardà, ‘a la taula del costat’ de Rivera i Iglesias al bar de Nou Barris.
ERC s’ha empescat un vídeo de campanya original, protagonitzat pels dos caps de llista per Barcelona, Gabriel Rufián i Joan Tardà. Són al bar Tío Cuco de Nou Barris, el mateix on fa unes quantes setmanes el programa ‘Salvados’ de Jordi Évole va enregistrar un cara a cara entre Albert Rivera i Pablo Iglesias. Al vídeo d’ERC figura que Rufián i Tardà són en a la taula del costat (fins i tot s’hi veu assegut un home amb cua i camisa blanca) i parlen dels orígens de l’un a Santa Coloma de Gramenet i de l’altre a Cornellà de Llobregat. Tornen a fer un discurs adreçat al vot metropolità i, alhora, insisteixen en la crítica a un espai mediàtic ocupat per Iglesias i Rivera i vedat als partits independentistes. El vídeo té moments d’humor, com ara quan Tardà demana el compte dels cafès al cambrer, i li diu que, de passada, cobri també la taula del costat: ‘Ja no ve d’aquí, ja hi estem acostumats’, acaba dient.
3a perla. El mundial d’handbol converteix el ‘Gangnam Style’ en el nou himne de Dinamarca.
Al campionat del món d’handbol que es disputa a Dinamarca en va passar una d’allò més divertida. Abans de començar el partit, la selecció de Noruega s’havia col·locat en fila per escoltar l’himne del seu país, però vet ací que va començar a sonar el ‘Gangnam Style‘. Suposem que l’encarregat de la música va rebre un toc d’atenció. Fixeu-vos en les cares de les jugadores; una imatge que no té preu.
4a perla. El curtmetratge d’Estrella Damm, al capdamunt dels vídeos més vists de l’any a YouTube.
La darrera campanya d’estiu d’Estrella Damm es va basar en un curtmetratge que portava la signatura d’Alejandro Amenábar i sembla que la jugada els ha sortit bé. ‘D’acord’, el títol del film que protagonitzaven Quim Gutiérrez i Dakota Johnson, ha estat el vídeo amb més visualitzacions de l’estat espanyol. A banda, també ha estat un dels que més ha marcat tendència, segons un rànquing de YouTube que comptabilitza el nombre de visualitzacions, el temps dedicat a la reproducció, els comentaris i els ‘m’agrada’ rebuts. La cinta de promoció de ‘La cumbre escarlata’ i un vídeo del famós usuari de YouTube El Rubius són el segon i tercer més vists.
5a perla. 300.000 britànics signen una petició per a prohibir l’entrada de Donald Trump a la Gran Bretanya. Gairebé 300.000 britànics han signat una petició al parlament per vetar l’entrada del magnat Donald Trump al Regne Unit. Trump, pre-candidat republicà a la presidència dels Estats Units, va fer unes declaracions incendiàries dilluns, en què demanava de prohibir l’entrada de musulmans als Estats Units. En el mateix acte, també deia que hi havia barris de Londres ‘tan radicalitzats’ que la policia no hi entrava. Ara al parlament britànic haurà de considerar de debatre la petició, cosa que ha de fer amb totes les que superen les 100.000 signatures.
La petició, l’ha registrada Suzanne Kelly. La justifica dient que el Regne Unit ha prohibit l’entrada de moltes persones que feien un discurs incitant a l’odi. Per tant, creu que aquest criteri s’ha d’aplicar a qualsevol persona, independentment de si és rica o pobra.
Paral·lelament, la universitat Robert Gordon d’Aberdeen (Escòcia) ha informat que havia retirat el doctorat honorífic en administració d’empreses que havia concedit a Trump l’any 2010. Alhora, el govern escocès li ha revocat la condició d’ambaixador de la xarxa empresarial GlobalScot.