14.01.2016 - 21:45
|
Actualització: 14.01.2016 - 21:59
1a perla. Antena 3 confon el conseller Santi Vila amb un comentarista de la premsa rosa. El programa ‘Espejo público’ d’Antena 3, conduït per Susanna Griso, ha tingut una petita confusió aquest matí. El director d’El Periódico, Enric Hernàndez, comentava una peça d’informació sobre la presa de possessió dels membres del govern de Carles Puigdemont. I algú ha confós el conseller de Cultura, Santi Vila, amb el comentarista de la premsa rosa Santi Villas. Com es pot veure a la fotografia, els responsables del programa han sobreimprès la foto de Villas i han posat el nom de ‘Santi Villa’. L’anècdota ha estat molt comentada a les xarxes.
http://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2016/01/SantiVilla-1.jpg
2a perla. ‘Polònia’ revela quin actor interpretarà Carles Puigdemont. Avui s’ha sabut qui interpretarà el paper del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el programa ‘Polònia’, de TV3. Serà l’actor i periodista Queco Novell, que també dóna vida a personatges com ara Mariano Rajoy. El compte de Twitter del programa ho ha anunciat i fins i tot ha publicat una fotografia de Queco Novell caracteritzat de Puigdemont. Vegeu-ho:
Acabem el misteri: En @queconovell serà el nou president de la Generalitat! Benvingut a #PolòniaTV3 @KRLS pic.twitter.com/FupZEkeBry
— Polònia (@poloniatv3) January 14, 2016
3a perla. L’espectacular Street View de maquetes en miniatura de racons de tot el món. L’eina Street View, de Google, serveix perquè els internautes es passegin per carrers, carreteres i camins de tot el món amb visió en 360 graus. Però també per submergir-se en alguns oceans, pujar muntanyes i escalar parets, entrar en botigues i museus… i passejar-se per ciutats en miniatura.
Google ha elaborat, en col·laboració amb l’empresa alemanya Ubilabs, una versió de Street View de Miniatur Wunderland, una exposició de modelisme que hi ha a Hamburg, amb grans atraccions d’Alemanya i de tot el planeta en miniatura.
Miniatur Wunderland mostra minireconstruccions de l’Oktoberfest de Munic, de Las Vegas, del Grand Canyon del Colorado i dels Alps, a més d’estadis de futbol plens, concerts multitudinaris i aeroports. Tot plegat, amb més de dues-centes figuretes incloses.
Google ha introduït càmeres especials en totes aquestes maquetes perquè qualsevol usuari pugui passejar-hi des de l’interior.
4a perla. Peach, la nova app que causa sensació. Ja tenim la primera xarxa social del 2016. Es diu Peach i és apadrinada per Dom Hofmann, un dels fundadors de Vine. La nova aplicació de missatgeria és gratuïta i de moment només funciona amb la plataforma iOS. Peach absorbeix algunes de les millors funcionalitats de xarxes socials (com ara Facebook, Instagram, Snapchat iTwitter) i del telèfon sobre el qual s’instal·la, però d’una manera diferent: permet de compartir actualitzacions amb la resta d’usuaris per mitjà de les anomenades Magic Words.
Es tracta de paraules clau amb què es poden acomplir accions (enviar missatges breus, puntuar coses…) i compartir continguts (dibuixos, vídeos, àudios, gifs animats…), d’una manera senzilla. De moment, l’aplicació ha nascut amb una vintena de paraules màgiques i se’n prepara una versió per als dispositius Android, encara sense data.
👋 Hello, Peaches! Peach for iOS is now in the @AppStore 👉 https://t.co/H81Qm5EJmJ pic.twitter.com/LGzUwVYBzU
— Peach (@peachdotcool) January 8, 2016
5a perla. Què passa quan penges una imatge a Instagram amb vuit milions de seguidors? Demy De Zeeuw és un futbolista neerlandès que manté un compte a Instagram dedicat al món del futbol, 433. És seguit per vuit milions de persones i les fotografies i vídeos breus que hi penja solen rebre dos-cents mil ‘m’agrada’ de mitjana.
Ara fa pocs dies que va decidir de compartir amb un vídeo a Facebook què passa al seu mòbil quan penja continguts al compte: de sobte, milers de notificacions comencen a passar a gran velocitat per la pantalla, sens aturador:
When you post epic content on instagram.com/433 8 million followers, this is how your pushnotification will look like.. ☕
Posted by Demy de Zeeuw on diumenge, 10 / gener / 2016