Lenovo invertirà set milions d’euros al Barcelona Supercomputing Center

  • Part dels recursos es destinaran a millorar i accelerar la medicina de precisió

VilaWeb
Redacció
20.06.2022 - 21:19
Actualització: 20.06.2022 - 22:55

Lenovo invertirà set milions d’euros al Barcelona Supercomputing Center en els tres anys vinents per avançar en medicina de precisió a través de supercomputació i el disseny i desenvolupament de xips europeus de codi obert. La inversió també es destinarà a la creació de més supercomputadors i centres de dades energèticament sostenibles.

Part dels recursos es destinaran a millorar i accelerar la medicina de precisió i la generació de nous tractaments contra malalties com el càncer. La inversió de la companyia xinesa s’emmarca en la seva aposta per Europa, conjuntament amb la nova fàbrica d’Hongria i el centre d’investigació d’Alemanya.

Valero, director del BSC: “Som els millors, els campions”

“Estem compromesos a fer créixer l’agenda europea, compartim una visió comuna per promoure el codi obert”, ha assegurat el vicepresident de Lenovo, Kirk Skaugen, després de firmar el conveni d’investigació. I és que un objectiu de l’associació és adoptar l’arquitectura oberta per ajudar els científics i investigadors amb plataformes de supercomputació més intel·ligents, eficients i sostenibles. La raó per la qual l’empresa ha decidit invertir en el BSC, és, segons el seu director, Mateo Valero, per la qualitat de la feina del centre. “Per què han triat Barcelona? Perquè som els millors, els campions”, ha apuntat amb ironia Valero.

“Som el centre de supercomputació més gran d’Europa, amb unes vuit-centes persones, i tenim l’experiència de treballar junts amb Lenovo des de fa sis anys”, ha recordat el director del BSC. “Es tracta d’una bona experiència i, per això, Lenovo ha decidit invertir més”, ha agraït Valero, que ha detallat que un dels projectes que es beneficiaran de la injecció de set milions d’euros de Lenovo serà la investigació genòmica dirigida per Miquel Moretó, de l’equip del BSC. Una recerca que cerca la generació de nous tractaments contra malalties com el càncer i que, amb la supercomputació, es facilita l’emmagatzemament de dades relacionades amb l’ADN, que poden ocupar milions de gigabytes d’informació. “L’aliança entre Lenovo i el BSC té també l’ambició d’aconseguir aquesta eficiència utilitzant el mínim d’energia”, ha puntualitzat el director del Barcelona Supercomputing Center.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor