L’ecoturisme atreu més de 6.000 persones a l’any al primer ecoresort cinc estrelles d’Espanya

  • Mas Salagros, situat a Vallromanes (Barcelona), ofereix experiències ecològiques i "exclusives"

VilaWeb
Redacció
27.07.2017 - 13:31

Mas Salagros, situat a Vallromanes (Barcelona), ofereix experiències ecològiques i “exclusives”

MADRID, 27 (EUROPA PRESS)

Entorn de 12.500 persones han passat per l’Ecoresort de cinc estrelles Mas Salagros des que s’inaugurés fa més de dos anys a Vallromanes, un petit municipi en ple Parc Natural de la Serralada Litoral i a 25 quilòmetres de Barcelona, atrets per un projecte que respecta els estàndards de sostenibilitat i, alhora, ofereix experiències exclusives.

El director de l’establiment, Javier Pérez, ha explicat a Europa Press que si alguna cosa tenen en comú els clients que han visitat aquest hotel, situat en una antiga masia d’orígens romans coneguda com a Can Sala Gros, és la valoració que fan de les experiències ecològiques i una creixent consciència i sensibilitat pel que fa a allò ecològic i sostenible.

Pérez creu que el client nacional és menys coneixedor dels valors i la filosofia ecològica si se’l compara amb l’internacional, “més conscient i que ja cerca proactivament allotjaments que comparteixin aquesta filosofia”, però també que “els clients veuen cada vegada més els beneficis de ser ecològics”.

“El nostre client és conscient del valor afegit que aporta consumir productes i serveis ecològics, tant per salut com pel medi ambient”, defensa el responsable de Mas Salagros, que testifica que aquesta consciència es dóna tant en el client corporatiu, habitual entre setmana i que “gaudeix de l’entorn natural al mateix temps que freqüenta esdeveniments i fires”, com en el familiar i entre les parelles que “cerquen l’oci en un entorn de desconnexió”.

En aquest entorn Mas Salagros ofereix ecologia des dels materials utilitzats en l’arquitectura dels seus edificis a consum energètic eficient, gestió de residus i reciclatge o decoració. Entre els exemples més visibles, els llits de les 60 habitacions estan fets a mà, els matalassos són de làtex natural i els tèxtils com coixins, cobrellits, barnussos i tovalloles de cotó orgànic, igual que els amenities que es posen a la disposició dels clients.

La gastronomia és un altre dels aspectes en els quals la sostenibilitat es fa palpable en els dos restaurants del resort, Restaurant 1497 i Granja Salagros. Mas Salagros ha presentat recentment el seu nou menú degustació, elaborat amb productes 100% ecològics i centrat en productes de temporada, molts dels quals procedeixen de l’horta pròpia de l’hotel. Entre els ecoplats, steak tàrtar de vedella del Pallars, ou de corral amb cruixent de llavors, esquena de be desossada o un lingot de xocolata amb gerd i cruixent de cereals, regats amb vins ecològics de la propera D. O. Alella.

Lligades a la gastronomia, l’establiment ofereix als seus clients una sèrie d’ecoexperiències, com un taller d’elaboració de formatge de mató, que aborda les tipologies de formatge, receptes en les quals fer-lo servir i un tast de formatges ecològics; un altre de melmelades o tastos de gin tònics i de vins ecològics.

Completen la seva oferta sostenible els banys termals romans Aire Ancient Baths i les seves dues piscines d’estiu, una d’elles només per a adults, una granja en la qual els nens podran conèixer de primera mà la cura dels animals i una sèrie d’activitats d’oci, esportives i culturals, entre elles, rutes de senderisme i sortides amb bicicleta per la zona o sessions de ioga i pilates.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor