L’avió Solar Impulse II aterra amb èxit a Sevilla tres dies després de partir de Nova York

  • L'avió Solar Impulse II, pilotat per Bertrand Piccard, ha aterrat amb èxit a Sevilla cap a les 7.39 hores d'aquest dijous després de travessar l'oceà Atlàntic partint des de l'aeroport JFK de Nova York, dins del projecte de volta al món a bord d'aquesta aeronau.

VilaWeb
Redacció
23.06.2016 - 10:48

SEVILLA, 23 (EUROPA PRESS)

L’avió Solar Impulse II, pilotat per Bertrand Piccard, ha aterrat amb èxit a Sevilla cap a les 7.39 hores d’aquest dijous després de travessar l’oceà Atlàntic partint des de l’aeroport JFK de Nova York, dins del projecte de volta al món a bord d’aquesta aeronau.

L’arribada del Solar Impulse II, que es mou de dia i de nit exclusivament amb energia solar, ha estat visible des de tota la ciutat de Sevilla pel fum ataronjat desplegat per la patrulla Àguila integrada per sis caces Eurofighter que han escortat l’aeronau formant la bandera d’Espanya al cel.

A les 4.05 hores ha entrat a l’espai aeri d’Espanya i, a les 05.10 hores, s’ha contactat amb l’aeronau des del Centre de Control Aeri de Sevilla, segons ha assenyalat en una nota Enaire, entitat pública empresarial dependent del Ministeri de Foment que gestiona la navegació aèria a Espanya. En aquest moment, els controladors han saludat el pilot i l’han felicitat per la seva gesta.

L’aeronau procedia de l’espai aeri portuguès i, seguint el procediment habitual de control aeri amb els vols que segueixen regles visuals (VFR), ha estat informat de l’estat de la meteorologia. Com que es tracta d’un vol visual i no segueix els procediments instrumentals de l’aviació comercial, Enaire ha emès un permís especial d’acord amb la normativa europea per volar per sobre dels 19.500 peus (aproximadament 5,94 quilòmetres), que és el màxim legal per a aquest tipus de vols.

Donades les característiques especials de l’avió solar, l’aproximació i aterratge posterior a Sevilla han requerit d’un lent descens davant de les costes de Huelva que s’ha prolongat prop d’una hora. El Centre de Control Aeri d’Enaire a Sevilla ha supervisat la maniobra des de la seva entrada a l’espai aeri espanyol fins al seu aterratge a l’aeroport sevillà.

En aquest centre de control aeri s’ubica la regió sud d’Enaire, que gestiona el trànsit aeri de tot el sud peninsular, incloent-hi no només Andalusia, sinó la província de Badajoz, bona part de Ciudad Real, Albacete i Múrcia, al costat de la totalitat de la badia de Cadis i tot el Mediterrani occidental, així com Ceuta-Melilla.

En total la travessia ha durat 70 hores i Enaire ha coordinat la seva arribada a Espanya amb el Ministeri de Defensa, l’Exèrcit de l’Aire i el gestor d’aeroports Aena. L’aventura del Solar Impulse en la seva volta al món ha durat 15 etapes des que va partir d’Oman. En el seu recorregut, pilotat per André Borschberg i Bertrand Piccard ha passat per l’Índia, Myanmar, la Xina, el Japó i els Estats Units.

Amb aquesta primera volta al món en avió solar de Bertrand Piccard i André Borschberg, Solar Impulse vol demostrar que “les energies netes poden alimentar el planeta”.

Ja en terra sevillana, el pilot de l’avió solar Bertrand Piccard ha afirmat que aquest vol representa “el món de l’energia solar que ens agradaria propiciar”. “És el món de les tecnologies modernes, el món del respecte pel medi ambient i la innovació”, ha assenyalat segons es recull en un vídeo publicat en el compte de Twitter @solarimpulse, en què ha subratllat que es tracta “del vol de l’antic al nou món”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor