L’autor Carlos J.Server: “L’autopublicació és la democratització absoluta del llibre”

  • "Les grans editorials veuen el llibre digital com una cosa secundària"

VilaWeb
Redacció
04.08.2017 - 11:37

“Les grans editorials veuen el llibre digital com una cosa secundària”

BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

L’enginyer de camins i escriptor Carlos J.Server, un dels autors finalistes de la primera edició del concurs Premi Autors Indie d’Amazon, ha trencat una llança a favor de l’autoedició de novel·les, i ha assegurat: “L’autopublicació és la democratització absoluta del llibre”.

En una entrevista d’Europa Press ha defensat que no són les editorials les que decideixen què llegiràs, “sinó que són els lectors els qui trien què llegiran”.

L’escriptor es va llançar a l’autoedició per les eines de la plataforma internacional: “Si cuides la maquetació, el resultat final és tan bo com el d’una editorial en paper, i fins i tot millor”.

Per a l’escriptor, a força de fer servir la plataforma i ser lector de llibres digitals, un mateix s’adona de quines necessitats té el lector a nivell de maquetació, mentre que “les grans editorials veuen el llibre digital com una cosa secundària i les seves apostes digitals són gairebé pdf”.

No obstant això, els autors que treballen de manera directa “cuiden aquests aspectes”, a més de l’avantatge que un llibre autopublicat pot anar modificant-se, amb edicions infinites a cost zero.

Així mateix, ha subratllat que l’autor té la possibilitat de fer ofertes i posar el preu, amb un marge per a l’autor que va del 35% al 70%, a més del fet de disposar dels seus propis drets.

No obstant això, abans d’iniciar-se en l’autoedició va explorar lleugerament el sector en paper, però les editorials li van explicar que “només publiquen autors consagrats i mediàtics”, i no nous talents, de manera que va decidir presentar-se al concurs.

Fa unes setmanes, va contactar amb ell el productor Quique Fernández, de Miramar Media Entertainment –la seva última pel·lícula ha estat ‘Operación Concha’ amb Jordi Mollà i Karra Elejalde–, interessat a adaptar ‘Un día con suerte’.

Al seu judici, això demostra que “amb un llibre digital tens les mateixes oportunitats que amb un llibre en paper, o de vegades més”, ja que la visibilitat del llibre digital és més gran que la d’un llibre situat en una prestatgeria i sotmès a la gran rotació dels aparadors.

FUGIR DE L’ESTRÈS

Server va començar a escriure per escapar de l’estrès fins a concloure una comèdia amb molts personatges evocant les pel·lícules de Luis García Berlanga, Woody Allen i Billy Wilder, que “expliquen coses complicades de manera divertida i amb molts personatges”, i on el de menys és el tema principal, perquè l’important és construir els personatges.

“Sempre vaig pensar que hauria estat incapaç d’escriure”, ha dit Server, que en les seves novel·les es deixa endur pels personatges, ja que de vegades ell vol anar a parar a un lloc on no desitgen entrar, ha explicat.

En la seva novel·la, ‘Un día con suerte’, un gran premi de la loteria recau en un veí que no apareix d’un petit poble de l’interior de Girona, la qual cosa genera certs enrenous: “Quan vaig acabar no en tenia ni idea ni havia estat en el món editorial. Em vaig assabentar del premi d’Amazon, la vaig presentar i va quedar finalista”.

Després, la seva història “es va convertir en un fenomen brutal” mantenint-se durant tres setmanes en el número u de la plataforma, i durant 600 dies va estar entre els 100 primers llibres, a més de collir èxit a Alemanya, Mèxic, Regne Unit, Itàlia, França i Holanda, que el va portar a publicar la seva segona història: ‘Un bautizo singular’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor