Entitats i associacions fan un gran acte a la UPF en defensa del català a l’escola

  • El text, titulat "Defensem l'escola en català", es presenta ara a l'Auditori del Campus de Ciutadella

VilaWeb
Redacció
25.04.2022 - 19:00
Actualització: 25.04.2022 - 19:16

Més de dues-centes personalitats ja han signat el manifest que rebutja la modificació de la llei de política lingüística en els termes que van pactar el PSC, ERC, Junts i En Comú Podem. El manifest, titulat “Defensem l’escola en català“, es presenta ara a l’Auditori del Campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona, i compta amb el suport de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, de l’ex-president de la Generalitat Quim Torra, i de l’ex-consellera d’Ensenyament Carme-Laura Gil; a més del suport de la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca; la presidenta d’ELEN (European Language Equality Network), Elin Haf Gruffydd Jones; el president de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana, Rogeli Montoliu; el mestre, pedagog i pare de la immersió lingüística Joaquim Arenas; el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, i els Premi d’Honor de les Lletres Catalanes Josep Vallverdú i Antònia Vicens.

També hi ha representants dels sindicats d’educació USTEC, Intersindical, FNEC i SEPC, a més de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Dolors Sabater.

El manifest considera que la incorporació de la vehicularitat del castellà en la modificació de la llei de política lingüística és “un pas enrere que el català no es pot permetre, tenint en compte la situació d’emergència lingüística”. Considera, a més, que els canvis proposats són estèrils i gratuïts i que no donen resposta als requeriments judicials de la sentència del TSJC, que vol imposar un mínim del 25% d’hores lectives en castellà. Per això demanen al govern que no cedeixi a l’embat judicial.

El manifest reclama als grups parlamentaris que votin contra la modificació, que garanteixin el mateix accés de tots els alumnes al coneixement i a l’ús del català i que col·laborin amb les institucions de la resta dels Països Catalans a fer del català l’idioma públic comú i de cohesió de la societat.

Consulteu ací els signants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Ajuda VilaWeb