20.10.2022 - 12:10
|
Actualització: 20.10.2022 - 12:55
La sala contenciosa administrativa de l’Audiència espanyola ha rebutjat les mesures cautelars presentades pels activistes reusencs Mohammed Saïd Badaoui i Amarouch Azbir i n’han acordat l’expulsió de l’estat espanyol per haver “participat en activitats contràries a la seguretat nacional o que poden perjudicar les relacions d’Espanya amb uns altres països, o bé estar implicat en activitats contràries a l’ordre públic”.
Denuncien el procediment d’expulsió com a irregular
Així, la sala ha rebutjat de suspendre’n l’expulsió perquè considera que han de prevaler els interessos generals per sobre de les circumstàncies personals dels afectats, que al·leguen motius personals, laborals i socials per evitar l’expulsió. L’Ajuntament de Reus –llevat dels dos regidors de Ciutadans– s’ha solidaritzat amb Saïd Badaoui, que fa tres dècades que viu al Camp de Tarragona. En una entrevista a VilaWeb, Badaoui digué que les acusacions de radicalització eren absurdes i que era víctima d’una persecució política pel seu paper d’activista. ERC, Junts, els comuns i la CUP van aprovar ahir una declaració de la junta de portaveus en solidaritat amb l’activista i en contra d’un procediment d’expulsió que titllen d’irregular.
El grup de suport defensa que Badaoui ha treballat sempre per la convivència i que ha col·laborat tal com era necessari amb institucions i entitats, fins i tot la mateixa policia espanyola. L’ordre, denuncien, no presenta cap prova sobre el suposat radicalisme de Badaoui, i el Ministeri de l’Interior espanyol s’ha negat en tot moment a donar cap explicació sobre el cas.
Acusat de difondre postulats pro-gihadistes
Tant Saïd Badaoui com Azbir, detinguts abans-d’ahir per la policia espanyola, neguen els càrrecs de què són acusats. La Comissaria General d’Informació espanyola va acusar Badaoui en un informe de “adoctrinament en la seva comunitat amb la difusió de postulats radicals pro-gihadistes, essent uns dels principals referent a Espanya del salafisme més ortodox que predica, amb tanta influència que, d’ençà que va arribar hi ha hagut un augment del radicalisme en la regió de Tarragona arran del seu discurs”.
L’informe afegia que l’activitat de Badaoui s’havia centrat especialment en els col·lectius més fàcils de manipular, particularment en els menors no acompanyats d’origen marroquí, els quals hauria “adoctrinat en el salafisme més radical tot aprofitant-se de la situació de vulnerabilitat, tenint a més vincles amb individus radicals relacionats amb el terrorisme i duent a terme pràctiques de foment del victimisme i la ‘occidentalofòbia’“.