L’Audiència espanyola condemna Hisenda a tornar 1,2 milions d’euros a Alves

  • L’Agència Tributària li va embargar els diners pels rendiments d'allò que el Barça havia pagat al seu agent FIFA

VilaWeb

ACN

24.02.2024 - 17:15
Actualització: 24.02.2024 - 17:53

L’Audiència espanyola ha condemnat l’Agència Tributària a retornar a l’ex-futbolista del Barça Dani Alves 1,2 milions d’euros que li havia retingut pel pagament de serveis del club blau-grana al seu agent l’any 2013. Amb aquesta sentència, Hisenda hauria de retornar un total de 9,2 milions d’euros al jugador. Els advocats fiscalistes d’Alves van rebre la notificació dijous, segons La Vanguardia, el mateix dia que va ser condemnat per l’Audiència de Barcelona a quatre anys i mig de presó per violació. Els lletrats volen que Hisenda li retorni aviat els diners perquè els pugui presentar com a fiança per reclamar la llibertat provisional mentre no hi ha sentència ferma en el cas de violació.

D’ençà que va ser detingut per la denúncia de violació, Alves ha tingut tots els comptes immobilitzats sense poder accedir als seus fons. Una disputa amb la seva ex-dona, Dinorah Santana, per la pensió dels seus dos fills va derivar en un procés judicial al Brasil que va implicar l’embargament de tot el capital i la impossibilitat de disposar dels diners. Per aquesta raó, va haver de recórrer al pare del seu amic Neymar per fer front al pagament dels 150.000 euros de responsabilitat civil que li va reclamar el jutjat durant la instrucció i que li van servir d’atenuant per a rebaixar-li la condemna.

En aquest nou litigi judicial, l’Audiència espanyola ha donat la raó al futbolista perquè entén que no havia de declarar les retribucions que el FC Barcelona va pagar a l’agent FIFA Joaquín Macanás durant la temporada 2013-2014. El Tribunal Econòmic Administratiu Central va considerar que Alves havia de declarar les retribucions que el Barça va pagar a l’agent FIFA per la seva intermediació per convèncer el jugador perquè renovés pel club blau-grana. Aquests pagaments es van fer per part del Barça a l’agent sense que el defensa en tingués coneixement. Hisenda pensava que qui sortia beneficiat d’aquella negociació era el futbolista i que, per tant, l’import cobrat per l’agent havia de ser imputat al brasiler com a rendiments de treball. La defensa del jugador va argumentar que l’agent actuava a favor del club i no d’Alves, i la sala contenciosa-administrativa ara li ha donat la raó.

En les altres cinc sentències en què la justícia també ha donat la raó a Dani Alves, establien que el futbolista va liquidar correctament els seus drets d’imatge mentre va ser futbolista del FC Barcelona.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor