23.05.2017 - 12:04
Asens diu que la societat avança per gent disposada a arriscar-se i desobeir “lleis injustes”
BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)
L’Audiència de Nens i Nenes de Barcelona ha demanat tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, i el tinent d’alcalde Jaume Asens ha assegurat que l’Ajuntament fa “tot el possible” per complir aquest objectiu, encara que és complicat.
“Si nosaltres no ho aconseguim, esperem que en un futur ho aconseguiu vosaltres per nosaltres”, ha assegurat davant l’audiència, sota el títol ‘Barcelona, ciutat refugi’, en la qual també hi ha assistit la regidora d’Infància, Carmen Andrés, i el comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba.
Asens ha recordat que el Govern d’Ada Colau ha impulsat un document de veïnatge per evitar que els immigrants irregulars que viuen a la ciutat ingressin al CIE, que funciona en la pràctica com una presó, segons ell: “No ens quedarem de braços plegats. No podem mirar cap a una altra banda. No podem conviure impasiblemente amb injustícies”.
En un manifest, els alumnes han apostat per tancar el CIE, perquè consideren que és com una presó per a les persones sense papers, i han assenyalat: “No és coherent que, a una ciutat que vol acollir més refugiats, hi hagi un centre en el qual no es respecten els Drets Humans”.
ARRISCAR-SE I DESOBEIR
La història avança per persones “que s’han organitzat, han perdut la por” i han sacrificat el seu temps, la seva tranquil·litat i fins i tot la seva llibertat per defensar els seus drets i els dels altres, segons el tinent d’alcalde, que s’ha referit als drets de les dones, entre d’altres col·lectius.
“La societat ha avançat gràcies a gent que no s’ha resignat i ha estat disposada a arriscar-se i, si calia, desobeir, perquè hi havia lleis injustes que no permetien” exercir els drets, ha sostingut Asens.
COMPROMÍS DELS ALUMNES
Els alumnes s’han compromès a rebutjar situacions de violència; ser crítics i posar en dubte els prejudicis i estereotips; fomentar una cultura d’acolliment; “abraçar la diversitat cultural” de la ciutat, i promoure la sensibilització en el seu entorn, també amb els adults.
En el seu manifest, critiquen que “els dirigents del país alimenten els prejudicis” i que la societat posa barreres a les persones amb necessitats en comptes de facilitar-los la vida, i avisen que tothom pot convertir-se en refugiat en qualsevol moment.
En l’acte hi han assistit uns 250 nens i nenes representant prop de 1.700 de 41 centres educatius que han participat en l’audiència pública, tant de la ciutat com dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts i Gràcia.
L’Ajuntament convoca audiències públiques amb els joves des de fa 22 anys, mitjançant les quals alumnes de diversos centres escolars de la ciutat –de sisè de Primària, Secundària i Batxillerat i educació especial– proposen idees per millorar Barcelona.